2013-01-13 09:14:33
Φωτογραφία για ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΑΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του  στην «Καθημερινή της Κυριακής», αναγνωρίζει ότι εξ αντικειμένου υπάρχουν πολιτικές ευθύνες όχι μόνο του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και του κ. Ευ. Βενιζέλου δεν αποκλείει δε, την ανάγκη σύστασης και εξεταστικής επιτροπής για τους χειρισμούς της πολύκροτης λίστας Λαγκάρντ. 

Ερώτηση: Υιοθετείτε την άποψη ότι υπάρχει μια αντικειμενική ευθύνη όχι μόνο του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και του κ. Βενιζέλο για τον γενικότερο τρόπο που χειρίστηκαν τη λίστα.

Φ.Κουβέλης: Ασφαλώς υπάρχει πολιτική ευθύνη για το τι έγινε. Δηλαδή το πως αντιμετωπίστηκε η λίστα Λαγκάρντ όχι μόνο διαδικαστικά, αλλά και ουσιαστικά.

Ερώτηση: Κι αν π.χ. αθωωθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου από τον ποινικό του έλεγχο δεν θα υποβαθμιστούν αυτές οι πολιτικές ευθύνες;

Φ.Κουβέλης: Όχι βέβαια. Είναι άλλο πράγμα η επιτροπή που θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση κι εντελώς άλλο το να προκύψει και μια εξεταστική επιτροπή που μπορεί να διερευνήσει και τις πολιτικές ευθύνες.


Ερώτηση: Θεωρείτε δηλαδή πιθανόν να προκύψει η ανάγκη σύγκλησης και εξεταστικής επιτροπής;

Φ.Κουβέλης: Δεν το αποκλείω.

Ερώτηση: Αν η πλειοψηφία των βουλευτών αποφασίσει να ελεγχθεί πλην του κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος θα υπάρξει πρόβλημα με την κυβέρνηση;

Φ.Κουβέλης: Εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω τη θέση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ είναι όλοι πεπεισμένοι για την ορθότητα της πρότασής μας. Για να απαντήσω όμως ευθέως: κάθε απόφαση της βουλής θα είναι σεβαστή και δεν θεωρώ ότι θα ρηγματώσει την κυβέρνηση.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ