2013-01-15 23:05:04
Φωτογραφία για Αθώος λόγω αμφιβολιών ο καρδιοχειρουργός - Αθώος και ο πρώην διευθυντής κλινικής
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ηρακλείου αθώωσε λόγω αμφιβολιών τον πρώην καρδιοχειρουργό σε δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος.

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για τρεις περιπτώσεις ασθενών που φέρεται να οδήγησε σε ιδιωτική κλινική για να χειρουργηθούν.

Πρωτόδικα ο εν λόγω γιατρός είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ήταν καταδικαστική και στην αγόρευσή της χαρακτήρισε "πάρεργο" τη λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου, ενώ εκτίμησε ότι ο καρδιοχειρουργός είχε όφελος από την παράλληλη απασχόλησή του στο δημόσιο νοσοκομείο και στην ιδιωτική κλινική.

Το ίδιο δικαστήριο έκρινε σήμερα αθώο και τον πρώην διευθυντή κλινικής, ο οποίος κατηγορούνταν για αποσιώπηση λόγω εξαίρεσης.

Η σύζυγος του εν λόγω γιατρού είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας που συμμετείχε σε διαγωνισμούς για προμήθεια ιατρικών υλικών στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν ο σύζυγός της.

Πρωτόδικα ο γιατρός είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή επειδή δεν υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης από τις επιτροπές διαπραγμάτευσης και διαγωνισμού στις οποίες συμμετείχε.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ