2013-01-16 03:21:02
Φωτογραφία για Κύπρος: Συνάντηση αύριο για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
Στις 11:30 αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) και της... Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) για συζήτηση της αλλαγής της ρήτρας καυσίμων, με βάση την οποία καθορίζεται το ύψος της αναπροσαρμογής της τιμής της κιλοβατώρας του ηλεκτρικού ρεύματος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΡΑΕΚ.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε συνεδρία του ΔΣ της ΑΗΚ. Ωστόσο, το ΔΣ δεν θέλησε να γνωστοποιήσει την τελική του θέση πριν από την αυριανή συνάντηση με τη ΡΑΕΚ.

Το θέμα της αλλαγής της ρήτρας των καυσίμων είχε θέσει με επιστολή της την περασμένη Παρασκευή προς την ΑΗΚ η ΡΑΕΚ.

Η ΡΑΕΚ ανακοίνωσε στις 11 Ιανουαρίου ότι είχε εντοπίσει από τις αρχές Ιανουαρίου 2013 την αύξηση στην τελική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που οφείλεται στην αναπροσαρμογή τιμής καυσίμων.

Στην επιστολή της προς την ΑΗΚ, η ΡΑΕΚ ζητούσε τεκμηρίωση και υποβολή στοιχείων και παράλληλα υποβολή εισήγησης για αναθεώρηση της αναπροσαρμογής τιμής καυσίμων με βάση τα νέα σημερινά δεδομένα στην ηλεκτροπαραγωγή και συγκεκριμένα την επαναλειτουργία των Μονάδων Συνδυασμένου Κύκλου 4 και 5 στο Βασιλικό.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ