2013-01-16 11:30:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Τις φιγούρες των δραστών των εμπρηστικών επιθέσεων έχουν καταγράψει κάμερες
Τις φιγούρες των δραστών της επίθεσης στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης της «Μαρφίν» και της «Πειραιώς», στην Έλληνος Στρατιώτου, ξημερώματα Δευτέρας, έχουν καταγράψει οι δύο κάμερες έξω από τις τράπεζες.

Πρόκειται για υλικό που δεν μπορεί να συνεισφέρει, ωστόσο, ουσιαστικά αποτελέσματα στις έρευνες της Αστυνομίας, διότι οι δράστες είχαν λάβει μέτρα κάλυψης των χαρακτηριστικών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο οπτικό υλικό των τραπεζών έχουν αποτυπωθεί μόνο οι φιγούρες των δραστών της επίθεσης, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα. Οι φλόγες και ο καπνός μετά την ανάφλεξη στα ΑΤΜ δεν έχουν επιτρέψει την καταγραφή της διαφυγής των δραστών από το σημείο. Στο οπτικό υλικό αποτυπώνονται φευγαλέα τα σώματα των δραστών για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Γίνεται προσπάθεια μήπως έχει καταγραφεί εικόνα από τις κινήσεις διαφυγής των δραστών της επίθεσης από άλλες κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Εκείνο όμως που καταδεικνύεται είναι η αμφιλεγόμενη χρησιμότητα των καμερών που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους και δεν μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικό στοιχεία σε ποινικές υποθέσεις, όταν οι δράστες έχουν λάβει στοιχειώδη μέτρα.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ