2012-03-27 14:15:04
Φωτογραφία για Ως πότε θα μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα;
Πολλές συζητήσεις, διαφορετικές απόψεις, ανούσια συμπεράσματα, γενικοί αφορισμοί, και στο τέλος κάθε τηλεοπτικής αναμέτρησης σύγχυση και αδιέξοδο. Αποτέλεσμα... Η σκέψη του πολίτη-τηλεθεατή κατευθύνεται προκειμένου να βγουν συμπεράσματα που βολεύουν τη διχαστική λογική, υπέρ του μνημονίου- εναντίον του μνημονίου. Μα σοβαρά ένα μήνα πριν από τις εκλογές μιλάμε ακόμα για κάτι που συνέβη πριν από δύο χρόνια;

Φρονώ ότι οι εκλογές δεν γίνονται ή τουλάχιστον δεν επισπεύδονται ώστε να μας πουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων τις απόψεις τους επί του μνημονίου. Καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να παρέμβουμε προκειμένου να αλλάξουμε την πραγματικότητα. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί, οι υπογραφές έχουν μπει και τα μέτρα έχουν επιβληθεί. Εν τέλει όλες αυτές οι συζητήσεις είναι υποκριτικές και συνεπώς συσκοτίζουν αντί να διαφωτίζουν.

Προφανώς οι εκλογές δεν γίνονται για να αποφασίσει το εκλογικό σώμα αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να πάμε στο μνημόνιο
. Θα συνεκτιμηθεί κι αυτό, αλλά δεν γίνονται γι αυτό. Γίνονται για να ακούσουμε από τα κόμματα προτάσεις και επιτέλους να μάθουμε πότε οι θυσίες του κόσμου θα μετατραπούν σε «πρωτογενές πλεόνασμα». Πότε θα σταματήσει η φοροεπιδρομή και θα αρχίσει η μείωση των φόρων. Και πότε θα τεθούν οι βάσεις για ανάπτυξη ώστε να αρχίσει η μείωση της ανεργίας. Αυτά χρειάζεται ν’ ακούσει ο κόσμος και η συμβολή των δύο μεγάλων αστικών παρατάξεων θα πρέπει να είναι ουσιαστική. Επιτέλους είναι αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, να γίνονται ουραγοί των κομμάτων της αριστεράς και της άκρας δεξιάς.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ