2012-03-27 15:02:09
Φωτογραφία για Αιφνίδια απόσυρση νομοσχεδίου χθες βράδυ στη Βουλή
Toυλάχιστον θυμηδία προκαλούν τα προεκλογικά τερτίπια των δύο μεγάλων κομμάτων. Ενώ τα βρήκαν στα πιο σκληρά νομοσχέδια που μάτωσαν την πλειοψηφία των πολιτών, βρήκαν την ώρα χθες βράδυ να ορθώσουν ανάστημα και να τα χαλάσουν, άκουσον άκουσον, για τα μάτια της «ΔΗΜΗΤΡΑΣ».

Πρόκειται για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά στην ενοποίηση των υπηρεσιών του υπό την ονομασία ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το αίτημα του ΛΑΟΣ, στο πλαίσιο και των δικών του προεκλογικών παιχνιδιών, να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να υπερψηφίσει την νομοθετική ρύθμιση, οδήγησαν τον Κώστα Σκανδαλίδη στο… στρίβειν διά του αρραβώνος.

Ο Υπουργός επικαλέστηκε την ομοφωνία των κομμάτων της συγκυβέρνησης στο Υπουργικό στηλιτεύοντας το γεγονός ότι η ΝΔ τότε δεν είπε τίποτα και τώρα ενόψει των εκλογών λέει ότι δεν το ψηφίζει. «Είναι», είπε, « προφανές ότι δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε καμμία σκιαμαχία για το νομοσχέδιο και για λόγους δεοντολογίας η κυβέρνηση το αποσύρει».


Απαράδεκτη και απερίγραπτη χαρακτήρισε την εξέλιξη ο κ. Καρατζαφέρης αν και από μέσα του έτριβε τα χέρια από…ευχαρίστηση. «Γιατί είμαστε εδώ; Επειδή τα δύο κόμματα είναι ανεύθυνα και δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους;

Πρέπει να σοβαρευτούν», σχολίασε δηκτικά. Τι απάντησε η ΝΔ διά του κ. Σαλμά; Ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν η ψήφιση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης δίχως άλλες υποσχέσεις. Φράση με την οποία κατέστησε περισσότερο από σαφές το δίλημμα που θα… κυριαρχήσει στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος περί των αδιεξόδων που έχουν οι συγκυβερνήσεις… Ακόμη και τεχνητών.

«Το νομοσχέδιο δεν έπρεπε να έχει φτάσει εξαρχής στην Ολομέλεια», σχολίασε η κα Μανωλάκου από το ΚΚΕ ενώ για φαρσοκωμωδία μίλησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ