2013-01-19 00:01:26
Φωτογραφία για ΘΡΙΛΕΡ ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΙΕΝΑ 72-74
Ο Ολυμπιακός είχε τη νίκη στα χέρια του κόντρα στην Σιένα, αλλά τελικά... ηττήθηκε με 72-74 από την ιταλική ομάδα στην 4η στροφή του Τop-16 της Ευρωλίγκα και τώρα όλα γίνονται πιο δύσκολα...

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και διατηρούσε τα ηνία της σε όλη την διάρκειά του. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης βασιζόμενοι στην τριπλέτα των Σπανούλη, Πρίντεζη και Σερμαντίνι προηγήθηκαν με 8 πόντους, με την Σιένα, όμως, έχοντας μπροστάρη τον Κανγκούρ να μην τους αφήνει να ξεφύγουν περισσότερο (25-20, 10').

Λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου η Σιένα πλησιάσε στον πόντο. Ο Ολυμπιακός φάνηκε να βρίσκει για λίγο τις λύσεις και προηγήθηκε με 5 πόντους. Όμως, η απάντηση των Ιταλών ήταν άμεση. Η Σιένα εκμεταλλεύτηκε τα κενά των ερυθρόλευκων κάτω από το καλάθι και τρέχοντας σερί 0-8 προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, ενώ η συμπλήρωση των 20' την βρήκε στο +2 (36-38).


Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν βρήκαν τις λύσεις απέναντι στην άμυνα της Σιένα και οι ομάδες εναλλάσσονταν συνέχεια στο σκορ κατά την διάρκεια της τρίτης περιόδου, με την συμπλήρωση των 30' να βρίσκει τους Ιταλούς μπροστά με 51-52, σκορ που διαμορφώθηκε από τον Λο σχεδόν με την εκπνοή του δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το σκορ και πάλι εναλλασόταν συνεχώς με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη να αναλαμβάνει δράση στα τελευταία λεπτά του αγώνα και με 5 συνεχόμενους πόντους να δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 72-67 κι ενώ απέμεναν 44'' για την λήξη! Εκεί που όλα έδειχναν πως το αήττητο σερί της Σιένα στο Τop-16 θα σταματούσε στο ΣΕΦ, υπήρξε πλήρη ανατροπή των δεδομένων! Ο Μος έκανε το 72-69 33'' πριν από την λήξη, ο Λο αστόχησε σε λέι απ και ο Μπράουν με 3/3 βολές ισοφάρισε σε 72-72 (39'.51'') ύστερα από φάουλ του Αντιτς. Ο Χάινς 6'' για το τέλος αστόχησε με την σειρά του κάτω από το καλάθι και ο Μπόμπι Μπράουν με εύστοχο λέι απ 1.7'' πριν από την λήξη υπέγραψε τη νίκη της Σιένα.

Πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης που με μία νίκη και τρεις ήττες στα πρώτα τέσσερα ματς, καλούνται να ψάξουν εκτός έδρας νίκες, αρχής γενομένης από το ματς της επόμενης αγωνιστικής με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως 10'' πριν από την λήξη το χρονόμετρο "κόλλησε", κάτι που εκμεταλεύτηκε στο έπακρο η Σιένα.

Δεκάλεπτα: 25-20, 36-38, 51-52, 72-74
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ