2013-01-20 19:17:03
Φωτογραφία για Aλέξης Μητρόπουλος: «Η Κοινωνία στο Απόσπασμα»
Μέσα στην κατάμεστη από πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους, αίθουσα της Παλαιάς Βουλής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η παρουσίαση του νέου βιβλίου του εργατολόγου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου με τίτλο... «Η Κοινωνία στο Απόσπασμα. Τρίτο μνημόνιο: Η βίαιη εσωτερική υποτίμηση».

Αναφερόμενος στο νέο του βιβλίο και στα όσα αυτό πραγματεύεται, ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για μια συνολική αποτίμηση του σκηνικού που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου.

«Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει πλήξει την κοινωνία. Δεν υπάρχει θεσμός ή πτυχή της δημόσιας ή ιδιωτικής ζωής που να μην απορρυθμίζεται από το πλέον «κοινωνιοκτόνο» τμήμα του Μνημονίου που εκτελείται αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα έχει να αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα η χώρα: «Το σκηνικό αλλάζει ραγδαία και πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ολοκληρωτική παράδοση της εθνικής κυριαρχίας. Το έθνος μπαίνει σε νέες περιπέτειες καθώς οι ένοχοι της κρίσης τιμωρούν καθημερινά τους αθώους πολίτες. Τώρα λοιπόν, είναι η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δημιουργήσει ένα μεγάλο μέτωπο εθνικής και λαϊκής ενότητας».


Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνισε ο εκδότης- διευθυντής της «Real News» Νίκος Χατζηνικολάου. «Το κείμενο που διάβασα με έκανε να ζηλέψω την πένα του Αλέξη Μητρόπουλου. Μία πένα μεστή, με παλμό κι ένταση που αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα πολιτικά μηνύματα των καιρών. Πέρα από τα πολιτικά νοήματα όμως, το βιβλίο αυτό με τη γόνιμη και δημιουργική ζύμωση που το διακατέχει μπορεί να γεννήσει την ελπίδα για την έξοδο της χώρας από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το βιβλίο του Αλέξη Μητρόπουλου το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη μίλησαν επίσης ο καθηγητής Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, Νίκος Κοτζιάς, και ο Συνταγματολόγος Καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Θράκης Γιώργος Κατρούγκαλος. Μεταξύ άλλων, το «παρών» στην παρουσίαση έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής , κ.ά.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ