2013-01-20 19:23:14
Φωτογραφία για ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ (video)
Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου «the Mall» στηρίζουν τις ελπίδες τους οι αρχές στην αναζήτηση περισσότερων στοιχείων για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης.

Η αντιτρομοκρατική εξετάζει εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες, ενώ αναμένει και τη δημοσιοποίηση προκήρυξης με την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα.

Πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας συνέλεξαν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, προκειμένου να κάνουν συγκρίσεις με μηχανισμούς που είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν υπολείμματα από χύτρα ταχύτητας, υπολείμματα μπαταρίας και ένας διακόπτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Αστυνομίας, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς: 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), με την επισήμανση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρόκειται για την ίδια οργάνωση που οργάνωσε το χτύπημα με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού.

Το σενάριο πάνως, για διαφορετικές τρομοκρατικές οργανώσεις προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς γεννά φόβους για αναβίωση της εγχώριας τρομοκρατίας.

Τηλεφώνημα για βόμβα και στο Καραϊσκάκη

Περίπου δέκα λεπτά πριν τις 17.00 άγνωστος τηλεφώνησε σε δύο ραδιοφωνικούς στραθμούς και την «Ελευθεροτυπία» για τοποθέτηση βόμβας και στο γήπεδο Καραϊσκάκη, δίνοντας μάλιστα χρονικό περιθώριο 30 λεπτών.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση.

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ