2013-01-21 16:01:03
Φωτογραφία για Διατηρούν τις ασφαλιστικές τους καλύψεις παρά την κρίση
Παρ ότι οι πολίτες φοβούνται ότι θα χάσουν την δουλειά τους στις Ευρωπαϊκές χώρες του νότου, που πλήττει η οικονομική κρίση, ωστόσο δεν... σκοπεύουν να κόψουν τις αναγκαίες ασφαλιστικές τους καλύψεις.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα σε πέντε χώρες της Ελβετικής ασφαλιστικής Zurich, όπου άνω το 91% των ερωτηθέντων στις χώρες της Μεσογείου και στην Ελβετία δηλώνουν ότι θα κρατήσουν τις ασφαλιστικές τους καλύψεις, παρά την συρρίκνωση του οικογενειακού του προϋπολογισμού. Ακόμα και στην Ρωσία που δηλώνουν αντίθετοι μόνο το 18% θα προχωρούσε σε περικοπές συμβολαίων.

Για του Ιταλούς η ασφάλιση ατυχήματος αποτελεί την σημαντικότερη κάλυψη, ενώ για τους Πορτογάλους η ασφάλιση περιουσίας. Από την άλλη πλευρά, Ελβετοί και Γερμανοί δεν θα εγκατέλειπαν ποτέ την ασφάλιση αστικής ευθύνης. Ελβετοί, Πορτογάλοι και Γερμανοί δείχνουν ενδιαφέρον στις ασφαλίσεις ζωής στην περίπτωση που είχαν την αποταμιευτική δυνατότητα ενώ, οι Ισπανοί στην ασφάλιση υγείας. Εκ διαμέτρου αντίθετοι οι Ιταλοί και Ρώσοι οι οποίο εστιάζουν στην ασφάλιση κατά κλοπής και πυρκαγιάς.


Το 1/3 το Ελβετών και των Αυστριακών θεωρούν σημαντική τα ιδιωτικά προγράμματα συνταξιοδότησης καθώς επενδύουν, είτε στην ιδιωτική συνταξιοδότηση είτε σε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά σχήματα.

Το 36% των Πορτογάλων περίπου, το ¼ των Γερμανών των Ρώσων και των Ισπανών θεωρούν την συνταξιοδοτική αποταμίευση πολύ σοβαρή, ωστόσο δηλώνουν ότι δεν έχουν τα εισοδήματα για να αποταμιεύσουν Το 1/3 των Ιταλών δεν έχει προβλέψει ιδιωτική συνταξιοδότηση, ενώ το 1/5 των Γερμανών και των Ρώσων και το ¼ των Ισπανών εκφράζουν φόβους ότι η συνταξιοδότηση τους δεν θα είναι επαρκής Οι Ελβετοί με ποσοστό 8% είναι αυτοί που ανησυχούν λιγότερο.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ