2013-01-26 08:18:05
Φωτογραφία για Οι Έλληνες συνεχίζουν να επενδύουν στην Αλβανία - Δείτε σε ποιους τομείς
Σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη στο χρηματιστήριο των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ομογενειακό portal «Greek Reporter».

Σύμφωνα με στατιστκά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας το 2008 και το 2009 υπήρξε μια μείωση 10% και 3,3% αντίστοιχα στις ελληνικές επενδύσεις –πάντα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο το 2010 παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης των 7,9%.

Κι όμως, παρά τη συγκεκριμένη αύξηση, τα ποσοστά αυτά παραμένουν μικρά συγκρινόμενα με την αντίστοιχη αύξηση σε αυτά άλλων χωρών. Πάντα στην Αλβανία, όπου χώρες όπως η Ιταλία, η Αυστρία και ο Καναδάς παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερη –αναλογικά- αύξηση στις επενδύσεις τους στη μεσογειακή χώρα.

Συγκεκριμένα περιγράφεται η περίπτωση του Καναδά, του οποίου το ποσοστό έφτασε από 0,006% το 2007 στο εντυπωσιακό 10,61%.

Οι τομείς στους οποίους επενδύουν κυρίως οι Έλληνες είναι: ο τραπεζικός, οι τηλεπικοινωνίες, υπηρεσίες υγείας, καύσιμα, κατασκευές, τεχνολογία και πληροφορική, παραγωγή και μάρκετινγκ υλικών κατασκευής, νομικά, λογιστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, φαγητό, υφάσματα και κατασκευή παπουτσιών.

Πηγή: e-go
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ