2013-01-28 15:30:07
Φωτογραφία για Όταν φεύγουν τα «αστέρια»
Ο Ραφίκ Τζιμπούρ είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr κάθε σεζόν την τελευταία δεκαετία, οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες τους.

Τα λεφτά που ζητάει ο Αλγερινός στράικερ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές, φαίνεται πως είναι πολλά. Περί τα 1,5 εκατ. ευρώ εξάλλου φέρεται να αξιώνει ο 29χρονος στράικερ, ποσό που μόνο ευκαταφρόνητο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ακόμα και για τα πιο «βαριά» πορτοφόλια.

Από εκεί και πέρα αυτό που δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί, είναι πως ενδεχόμενη αποχώρηση του «τρομοκράτη» θα στοιχίσει αγωνιστικά. Τα 15 γκολ που έχει πετύχει άλλωστε στις ισάριθμες φετινές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, μιλούν από μόνα τους και όπως όλα δείχνουν ο Τζιμπούρ πολύ δύσκολα θα χάσει την πρωτιά στον φετινό πίνακα των σκόρερς (αν δεν φύγει τον Γενάρη).

Πλέον όμως είναι με το 1,5 πόδι εκτός Ολυμπιακού, κάτι που σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πολύ κοντά στο να χάσουν για δεύτερη σερί σεζόν τον πρώτο τους σκόρερ
. Ο Μιραλάς εξάλλου, που πέρυσι τελείωσε τη σεζόν με 20 γκολ στο ενεργητικό του στην Σούπερ Λιγκ, το καλοκαίρι έφτιαξε βαλίτσες για τα αγγλικά γήπεδα και πλέον φοράει τη φανέλα της Έβερτον. Η συγκεκριμένη αποχώρηση βέβαια έγινε με τους Πειραιώτες να βάζουν ένα αρκετά σεβαστό ποσό στα ταμεία τους, που έφτανε στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Αυτό πάντως δεν ήταν το μόνο δυνατό deal που έκαναν ο πειραϊκός σύλλογος τα τελευταία χρόνια. Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός πως εδώ και μία δεκαετία, δεν υπάρχει σεζόν που ο Ολυμπιακός να μην έχασε μία σημαντική μονάδα -τουλάχιστον- από το ρόστερ του, είτε να έφυγε κάποιος παίκτης που ήρθε με μεγάλες περγαμινές, αλλά δεν απέδωσε τελικά τα αναμενόμενα.

Από τον Ντρασένα και τον Καρεμπέ, ως τον Τζιοβάνι και τον Τουρέ, η λίστα με τα ηχηρά «αντίο» είναι αρκετά μεγάλη, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr. Κάποια από αυτά βέβαια ήταν και ιδιαίτερα προσοδοφόρα, με χαρακτηριστικότερη των περιπτώσεων τον Νέρι Καστίγιο, όμως υπήρξαν κι εκείνα, όπως του Ντιόγκο, που κόστισαν ένα... καράβι λεφτά, χωρίς να εξαργυρώσουν ούτε στο ελάχιστο τα ποσά που δαπανήθηκαν, αλλά και τις προσδοκίες που δημιούργησαν με την έλευσή τους.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ