2013-01-29 01:25:04
Φωτογραφία για Κατασκευή σύγχρονου Κολυμβητηρίου και διαμόρφωση χώρου πρασίνου και αναψυχής με αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Περιστερίου
Ένα σημαντικό έργο ανάπλασης για το Δήμο Περιστερίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, αναμένεται να ξεκινήσει μετά την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, να εγκρίνει, κατά πλειοψηφία... τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης. 

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση ενός οικοδομικού τετραγώνου (στην περιοχή του Λόφου Αξιωματικών) σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, όπου θα αναπτυχθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο κολυμβητήριο. Η υλοποίηση του έργου μετά από πολλές καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4.100.000 Ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή όλων των απαιτούμενων υποδομών για τη λειτουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου, όπως είναι κερκίδες για θεατές και ΑμΕΑ, βοηθητικούς χώρους, αποδυτήρια, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με πράσινες παρεμβάσεις και δημιουργία χώρων στάθμευσης.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε:

«Το έργο είχε ενταχθεί το 2007 στο Πρόγραμμα ‘Θησέας’, στην πορεία όμως το συγκεκριμένο Πρόγραμμα σταμάτησε, οπότε και η υλοποίησή του έμεινε μετέωρη και δεν προχώρησε ποτέ. Η Περιφέρεια Αττικής δέχθηκε να βάλει τα χρήματα για να προχωρήσει το έργο αυτό σε μια περιοχή όπου η ζωή είναι υποβαθμισμένη και παρόμοιες αναπλάσεις είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητες.

Άλλωστε αυτό δεν είναι το μόνο έργο της Περιφέρειας στην περιοχή.

Ως Νομαρχία Αθηνών είχαμε προχωρήσει σημαντικά έργα που ενίσχυσαν την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου. Επίσης, τον Ιούνιο του προηγούμενου χρόνου παραδώσαμε στους κατοίκους το Άλσος Περιστερίου, το οποίο σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής για όλες τις ηλικίες, με οικολογικές προδιαγραφές, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 60 στρεμμάτων αυτό πάρκο, έχει συμβάλει στη μείωση της θερμοκρασίας στην περιοχή έως 5 βαθμούς. Είμαι αισιόδοξος ότι και το νέο Κολυμβητήριο, που σήμερα εγκρίναμε, θα αποτελέσει άλλον έναν σημαντικό πόλο έλξης για τη νεολαία, τα αθλητικά σωματεία, αλλά και όλους τους κατοίκους του Δήμου και της Δυτικής Αθήνας.

Με αυτές τις παρεμβάσεις μας αποδεικνύουμε, για άλλη μια φορά, στην πράξη ότι προχωράμε ουσιαστικά έργα προς όφελος των πολιτών».

Η Αντιδήμαρχος του Δήμου Περιστερίου, κ. Μαρία Τσιώτα, η οποία παρέστη στη Συνεδρίαση, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για τη βοήθειά της στην υλοποίηση του έργου, τόνισε:

«Το συγκεκριμένο Κολυμβητήριο αποτελεί ένα ουσιαστικό έργο υποδομής που η περιοχή μας είχε απόλυτη ανάγκη. Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής μέσω των έργων που έχει υλοποιήσει στο Δήμο μας είναι αισθητή παντού. Η Περιφέρεια Αττικής, όπως καμαρώνει για το Άλσος Περιστερίου που ολοκληρώθηκε με τη δική της βοήθεια, έτσι θα καμαρώνει στο μέλλον και για το συγκεκριμένο σύγχρονο Κολυμβητήριο, που θα δημιουργηθεί για τους κατοίκους του Δήμου Περιστερίου, αλλά και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ