2013-01-29 23:41:20
Φωτογραφία για Σε «θέσεις μάχης» οι αγρότες των Σερρών
Συνεχίζεται η προετοιμασία των επικείμενων κινητοποιήσεων των Σερραίων αγροτών, με τους παραγωγούς από τον δήμο Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης να παρατάσσουν καθημερινά τα τρακτέρ τους στους δρόμους δηλώνοντας έτοιμοι να μπλοκάρουν την κυκλοφορία αν αναγγελθούν πανελλήνιες κινητοποιήσεις.

Περισσότερα από πενήντα τρακτέρ παρατάθηκαν σήμερα στον οδικό κόμβο του Μύρκινου της επαρχιακής οδού Σερρών - Αμφίπολης, έξω από το Μαυρόλοφο.

Την ίδια ώρα παραταγμένα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλασσας του δήμου Βισαλτίας περισσότερα από τριάντα τρακτέρ.

Το βράδυ συνεδριάζουν οι ανεξάρτητοι αγροτικοί σύλλογοι στο Μητρούσιο και στην πόλη της Νέας Ζίχνης.

Οι αγρότες εμφανίζονται αμετακίνητοι από τις θέσεις τους, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης, Γιώργο Κασάπογλου, επίκεινται αποφάσεις για την μορφή που θα πάρει ο αγώνας τους.


«Όλα εξαρτώνται από τις εντυπώσεις και τις αποφάσεις που θα λάβουν οι εκπρόσωποί μας μετά το πέρας των συναντήσεων που θα έχουν με τους πολιτικούς αρχηγούς και πολιτικούς», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Κασάπογλου.

Την ίδια ώρα έκκληση προς τους αγρότες να μην προβούν σε κλείσιμο των δρόμων απηύθυνε από τις Σέρρες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που συναντήθηκε το απόγευμα με τους παραγωγούς που έχουν βγάλει τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Μυρκίνου.

«Τα προβλήματα των αγροτών είναι τεράστια, είμαστε δίπλα σας να διεκδικήσουμε μαζί από την κεντρική κυβέρνηση και τα Υπουργεία Γεωργίας και Οικονομικών μία καλύτερη τύχη για σας, γιατί πιστεύω ότι το αξίζετε και σας χρειάζεται, παράλληλα όμως σας ζητώ να είστε ψύχραιμοι να μην προχωρήσετε σε μπλόκα και να μην κλείσετε τους δρόμους, όχι μόνο για να μην ταλαιπωρηθούν οι συμπολίτες μας και οι πολίτες της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά για ένα σοβαρότερο λόγο, γιατί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της οικονομίας μας το να κλείσουν δρόμοι και να σταματήσουν εξαγωγές θα είναι καταστροφικό», είπε στους αγρότες ο κ. Τζιτζικώστας.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ