2013-02-01 19:51:03
Φωτογραφία για Εγκλωβισμένα στο σύστημα τα Άτομα με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου
Ανοιχτή επιστολή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στο Βόρειο Αιγαίο έστειλε προς όλους τους αρμόδιους η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου.

Διαβάστε όλη την επιστολή:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΘΕΜΑ: Επιτροπές ΚΕ.Π.Α. Χίου – Λέσβου – Σάμου

Σχετικά δικά μας έγγραφα: (α) 37/11-09-2012 και (β) 5/17-1-2013

Σχετικό δικό σας έγγραφο: (γ) Γ05/105/ 27-09-2012

κ. Προϊσταμένη

Με το 37/11-09-2012 σχετικό έγγραφό μας σας είχαμε αναπτύξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, προκειμένου να εξεταστούν από τις επιτροπές για την πιστοποίηση της αναπηρίας και την έκδοση του ποσοστού, και με το σχετ. Γ05/105/27-09-2012 δικό σας έγγραφο μας απαντήσατε ότι αυτό θα λυθεί μετά την υπογραφή σύμβασης με περισσότερους γιατρούς, όπως έχετε προγραμματίσει.


Δυστυχώς όμως, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζετε το πρόβλημα και την αναγκαιότητα της επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε να «ξεμπλοκάρει» το σύστημα, εξακολουθεί στον ίδιο και χειρότερο βαθμό η καθυστέρηση, με αποτέλεσμα περισσότερα Άτομα με Αναπηρία να εγκλωβίζονται σ’ αυτό και να μεγαλώνει η «ουρά». Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι το φαινόμενο των «πολιτικών παρεμβάσεων», το οποίο αναβίωσε πάλι και οι έχοντες «μπάρμπα στην Κορώνη» καταφέρνουν χωρίς αναμονή να εξετάζονται «κατά προτεραιότητα»!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προσβλητική, για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, αυτή κατάσταση και δηλώνουμε ότι θα πολεμήσουμε μέχρι επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα όλοι ο πολίτες να αντιμετωπίζονται ισότιμα και να αναγνωρίζεται το δικαίωμά τους για αξιοπρέπεια και σεβασμό, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας.

Καταγγέλλουμε κάθε μορφή πολιτικής παρέμβασης, τα αποτελέσματα των οποίων βιώνουμε όλοι και απαιτούμε να σταματήσει αυτή η άθλια συνήθεια των πολιτικών, η κατάχρηση δηλαδή της εξουσίας, που ανερυθρίαστα εκμεταλλεύονται.

Καταγγέλλουμε κάθε μορφή πολιτικής παρέμβασης. Είναι προκλητικό αυτοί που δημιούργησαν τα ΚΕΠΑ και τον ΚΕΒΑ για να βάλουν χέρι στις τσέπες και τα δικαιώματά μας, αυτοί που ασύστολα μας λοιδόρησαν στο όνομα των “μαϊμού αναπήρων”, σήμερα να παρεμβαίνουν και να καταστρατηγούνται οι λίστες αναμονής, με αποτέλεσμα κάποιοι να εξετάζονται άμεσα, ενώ κάποιοι άλλοι να περιμένουν ακόμη και περισσότερο από ένα χρόνο. Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα, δηλωτική ενός σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος

Απαιτούμε άμεσα να επιταχυνθεί ο ρυθμός των συνεδριάσεων των επιτροπών στα ΚΕ.Π.Α. της Περιφέρειάς μας, αλλά και όπου καθυστερούν και καλούμε τη Διοίκηση του ΙΚΑ και κάθε υπεύθυνο να πιέσει, ώστε να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία της αναμονής των υποψηφίων για εξέταση και πιστοποίηση της αναπηρίας τους, καθώς και τη χορήγηση του επιδόματος που δικαιούνται.

Καλούμε όλα τα άτομα με αναπηρία, τους φορείς Α.μεΑ., τις οικογένειές τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τους αγώνες που έρχονται, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αντιδράσουμε.

Απαιτούμε από τον Περιφερειάρχη και τα μέλη του Π.Σ. της Περιφέρειάς μας να πάρουν θέση και να πιέσουν τη Διοίκηση ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, ώστε να λειτουργήσουν οι επιτροπές ΚΕ.Π.Α. στους Νομούς Λέσβου, Σάμου και Χίου με γρηγορότερο ρυθμό και να εξεταστούν άμεσα οι χρονίζουσες αιτήσεις.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Α.μεΑ. να ασκήσει κάθε μέτρο πίεσης προς πάσα κατεύθυνση και να λυθεί επιτέλους αυτό το μείζον θέμα, που ταλαιπωρεί και εξαθλιώνει τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους και να μην αρκείται σε υποσχέσεις για υπομονή.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και επ’ ουδενί να παίζει το οποιοδήποτε παιχνίδι στις πλάτες μας. Στηριζόμαστε στις τοπικές κοινωνίες και στους οργανωμένους κοινωνικοσυνδικαλιστικούς φορείς, που συγκρούονται με αυτή την πολιτική. Θα ακολουθήσει κοινοποίηση για τον τόπο και το χρόνο της κινητοποίησης – διαμαρτυρίας μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΑ ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΞΥΛΑΣ

lesvospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ