2013-02-02 19:28:09
Φωτογραφία για Στο Σαλόνι της Urquiola
“Δεν είναι πολυτέλεια, είναι επαυξημένη πραγματικότητα” λέει η Patricia Urquiola για το “Das Stue” - ή αλλιώς Σαλόνι-, το καινούργιο ξενοδοχείο στο Βερολίνο με την super τοποθεσία μεταξύ ζωολογικού κήπου και αστικής καρδιάς της πόλης. 

 

Πρώτο στο πάνθεον των ευρωπαϊκών μητροπόλεων που γεννούν τις τάσεις του urban living – ίσως για κάποιους δεύτερο μετά το Λονδίνο- το Βερολίνο ξαναχτυπά με άλλο ένα πρωτότυπο concept ξενοδοχείου. Το “Das Stue” δηλώνει πως η πόλη του μέλλοντος έχει και παρελθόν που έχει καταλάβει το κτίριο του 1930 που στέγαζε κάποτε τη Δανέζικη βασιλική πρεσβεία. Όχι μόνο αυτό αλλά είναι και το μόνο ξενοδοχείο με εξοχική και εξωτική θέα στην καρδιά της μεγαλούπολης. 

Το όνομά του στα δανέζικα σημαίνει “σαλόνι”, πράγμα που όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής Jean-Paul Dantil, “παραπέμπει στις ταινίες ‘drawing room plays’ οι οποίες στηρίζουν την πλοκή τους στο χιούμορ.” “Σκεφτείτε τον Κάρι Γκραντ, την κουλτούρα των μπαρ, πραγματικούς τζεντλμεν και κυρίες, πολιτισμένες συζητήσεις. Εδώ γιορτάζουμε την κοινωνικότητα”, συμπληρώνει. 


 

Δίπλα στο κτίριο του ξενοδοχείου βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου, ο οποίος αποτελούσε τo βασιλικό κτήμα για κυνήγι και στον οποίο έχουν θέα πολλά από τα δωμάτια. Μετά λοιπόν από το shopping στην διπλανή λεωφόρο Kurfürstendamm, μία παράσταση στην Φιλαρμονική ή μία έκθεση στην Neue Nationalgalerie μπορείς να χαλαρώσεις στο κρεβάτι παρακολουθώντας πως ζει μία στρουθοκάμηλος!!

 

 

Αν αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό για να πείσει τους πιο εκλεκτικούς ταξιδιώτες, ας μιλήσουμε και για το μαγικό άγγιγμα της Patricia Urquiola στους κοινόχρηστους χώρους. Υπό την καλλιτεχνική της διεύθυνση το lounge ντύθηκε με ιδιότροπα σχήματα, την πειραματική χρήση των χρωμάτων και κλασάτα υλικά, όπως ο χαλκός. Ανάμεσα στα δικά της έπιπλα η σχεδιάστρια επέλεξε μία σειρά από εκκεντρικά αντικείμενα, όπως τα δερμάτινα ομοιώματα ζώων. 

 

Το μπαρ που τραβά την προσοχή με την τραπεζοειδή δομή του είναι ήδη ένα από τα νέα meeting points του Βερολίνου και έχει μία ιδιωτική έξοδο στον ζωολογικό κήπο. Βρίσκεται σε μία από τις σύγχρονες προσθήκες του κτιρίου, όπως τις σχεδίασαν στην ανακαίνισή τους οι αρχιτέκτονες Axthelm. Στα 80 δωμάτια και τις σουίτες τον πρώτο λόγο έχουν τα επώνυμα έπιπλα- πολλά από τα οποία έχουν την υπογραφή της Urquiola-, οι φωτογραφίες στους τοίχους αλλά και οι συρόμενοι τοίχοι για επιπλέον ιδιωτικότητα. Τον σχεδιασμό ανέλαβε το γραφείο LVG arquitectura s.l.p., με τις υποδείξεις φυσικά της Urquiola. 

 

 

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Paco Pérez σχεδίασε το μενού για το εστιατόριο "5 - Culinary Art by Paco Pérez" me avant-garde μεσογειακή κουζίνα που φλερτάρει με σε τοπικά στοιχεία και αποτελεί επίδειξη ικανότητας στην μοριακή κουζίνα.

   

 

Οι τιμές των δωματίων κυμαίνονται από 280 ως 1040 ευρώ τη βραδυά, πράγμα που εξηγεί επαρκώς γιατί οι ιδιοκτήτες, μία οικογένεια από την Ανδόρα και δύο από τον Παναμά προτιμούν να παραμείνουν ανώνυμοι. 

 

To Das Stue είναι μέλος των Designhotels

 http://www.deconow.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ