2013-02-08 11:48:03
Φωτογραφία για Στο Δικαστήριο Ανηλίκων οι δύο 17χρονοι για το μακελειό στο Ροτάσι
Την 1η Μαρτίου εκδικάζεται - κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - στο Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου η αιματοβαμμένη υπόθεση του Ροτασίου, όπου στην διάρκεια σφοδρής συμπλοκής μεταξύ μελών δύο κτηνοτροφικών οικογενειών, ένας 17χρονος έπεσε νεκρός ενώ τρεις τραυματίστηκαν.

Η υπόθεση έχει διαχωριστεί ως προς τους δύο ανήλικους κατηγορούμενους καθώς στις 22 Μαρτίου εκπνέει το εξάμηνο κράτησης του 17χρονου βασικού κατηγορουμένου, ο οποίος παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Αυλώνος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Επίσης στο εδώλιο θα καθίσει ένας ακόμα 17χρονος, πρωτοξάδελφος του νεκρού, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Όσον αφορά στους ενήλικες κατηγορούμενους, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και η δίκη τους θα προσδιοριστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου σε δίκη παραπέμπονται: ο 44χρονος πατέρας του ανήλικου δράστη της δολοφονίας, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμπλοκής, ο 21χρονος αδελφός του 17χρονου βασικού κατηγορουμένου, ο οποίος διώκεται για συμπλοκή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού καθώς και ο 22χρονος γαμπρός του 17χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμπλοκή.


Επίσης σε δίκη παραπέμπεται ο 39χρονος θείος του θύματος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Συνολικά δηλαδή για την υπόθεση στο εδώλιο θα καθίσουν σε διαφορετικούς χρόνους, έξι άτομα, δύο ανήλικοι και τέσσερις ενήλικες.

Το χρονικό της αιματοχυσίας

Στη διάρκεια της συμπλοκής νεκρός έπεσε ο 17χρονος Γιώργος Βελεγράκης, ο οποίος με βάση την δικογραφία φέρεται να δέχτηκε πισώπλατη μαχαιριά αλλά και λυσσαλέα επίθεση με μπουνιές και μαγκούρες. Ακόμα στην συμπλοκή συμμετείχαν ο 39χρονος θείος του νεκρού και ένας 17χρονος ξάδερφος του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ως δράστης του φονικού φέρεται ένας συνομήλικος του θύματος ενώ επίσης κατηγορούνται ότι είχαν συμμετοχή στη συμπλοκή ο 44χρονος πατέρας του και ο 21χρονος αδερφός του, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Βενιζέλειο.

Η σφοδρή αντιδικία χρόνων για τα βοσκοτόπια-διαμάχη που πέρασε από γενιά σε γενιά- φέρεται να οδήγησε στην τραγωδία με έναν 17χρονο στο χώμα και έναν 17χρονο στη φυλακή.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ