2013-02-08 13:49:40
Φωτογραφία για Στους δρόμους οι πολίτες του Αγίου Νικολάου - Λαοθάλασσα στο κέντρο της πόλης
από τον Λ. Λαγογιάννη

Παν-μεραμπελιώτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο, για την κατάργηση τμημάτων του Τ.Ε.Ι. καθώς και την αυτονομία του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης.

Η κινητοποίηση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη καθώς ποτε άλλοτε δεν υπήρχε τόσο πόλυς κόσμος στους δρόμους του Αγίου Νικολάου.

Η Επιτροπή Αγώνα, που συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, κάλεσε όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων όλων των ειδών να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους από τις 11.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Ταυτόχρονα η επιτροπή καλεί όλους τους φορείς και συλλόγους να εκδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας και να καλέσουν όλα τα μέλη τους σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο

Την εντονότατη αντίδραση τους ενάντια στο επιχειρούμενο σχέδιο «Αθηνά» εκφράζουν το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, αλλά και φορείς της περιοχής.


Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας δεν προάγει ούτε στο ελάχιστο την ισόρροπη ανάπτυξη αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κρήτη, ενώ επισημαίνει πως είναι αναγκαίο οι προτάσεις να επανεξεταστούν.

«Ζητούμε μέτρα δικαίου, στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης της Κρήτης και της ίσης μεταχείρισης του Αγίου Νικολάου, της πρωτεύουσας του νομού Λασιθίου, με τις πρωτεύουσες των τριών άλλων νομών» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με την επισήμανση και το αίτημα πως τόσο τα κόμματα, όσο και οι λοιποί φορείς πρέπει να στηρίξουν το συγκεκριμένο αίτημα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγίου Νικολάου, αναφέρει παράλληλα στην απόφαση του, πως όταν στο Ηράκλειο λειτουργούν 16 τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο 10 και στα Χανιά 7, είναι αδιανόητο να παραμένει «ακέφαλο» το Λασίθι. Στο ψήφισμα αναφέρεται επίσης πως τα κριτήρια επιλογής του υπουργείου Παιδείας, κάθε άλλο παρά ακαδημαϊκά είναι, ενώ τονίζεται ότι υπάρχει μια «κατάφωρη αδικία στην πρωτεύουσα του νομού».

Στο πλαίσιο των αλλαγών που προτείνονται, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου αντιπροτείνει η έδρα των νέων συγχωνευμένων τμημάτων του σχετικού γνωστικού αντικειμένου στον Άγιο Νικόλαο να γίνουν οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται παράλληλα να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, ενώ ταυτόχρονα ζητά τη στήριξη και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ταυτόχρονα έχει αποφασιστεί ήδη η συγκρότηση μιας επιτροπής αγώνα από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και φορείς με στόχο την «αντίσταση στην υποβάθμιση του τόπου».

Αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο θέμα ήρθε προς συζήτηση στο πλαίσιο έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Πλακιωτάκης και Κωστής Δερμιτζάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου και εκπρόσωποι κομμάτων.
flashnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγκυμοσύνη και διατροφή
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εγκυμοσύνη και διατροφή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ