2013-02-10 14:18:03
Φωτογραφία για Από τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο σπίτι του 65χρονου επιχειρηματία στο Ρέθυμνο
Από τύχη δεν εξερράγει ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι γνωστού επιχειρηματία στο Ρέθυμνο ενώ ένα 24ωρο μετά οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών παραμένουν άκαρπες.

Η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας που χειρίζεται την υπόθεση, έχει συμπεριλάβει στη δικογραφία καταθέσεις που ωστόσο δεν φαίνεται να ρίχνουν "φως" στην υπόθεση ενώ το προανακριτικό έργο δυσκολεύει καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μαρτυρία για ύποπτες κινήσεις ατόμων κοντά στο σπίτι του επιχειρηματία.

Η μαρτυρία δε του ίδιου, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι δεν είχε προσωπικές ή επαγγελματικές διαφορές με κανέναν, εχει οδηγήσει τις έρευνες στο να κινούνται περίπου στα "τυφλά".

Εν τω μεταξύ, ο 65χρονος επιχειρηματίας φαίνεται ότι είχε άγιο καθώς ένα απλό αλλά καθοριστικό λάθος των δραστών απέτρεψε την έκρηξη του εκρητικού μηχανισμού ο οποίος αποτελούνταν από ζελατοδυναμίτιδα, συνδεδεμένη με βραδύκαυστο φυτίλι και πυροκροτητή.


Όπως προέκυψε από τον πυροτεχνουργό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας που εξέτασε τον μηχανισμό, το φυτίλι είχε πυροδοτηθεί ωστόσο πριν φτάσει στην εκρηκτική ύλη έσβησε με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η έκρηξη και οι απρόβλεπτες συνέπειές της.

Υπενθυμίζεται ότι, τον εκρηκτικό μηχανισμό βρήκε ο ίδιος ο 65χρονος, ο οποίος είναι μηχανικός και ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων ενώ έχει ασχοληθεί και με τα κοινά, λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου στην αυλή του σπιτιού του στο Γεράνι και ειδοποίησε τις αρχές.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η νέα λίστα με τα 233 φάρμακα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η νέα λίστα με τα 233 φάρμακα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ