2013-02-11 07:47:39
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΕΙ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Στην Αθήνα ανεβαίνουν κάτοικοι και φορείς του Λασιθίου Κρήτης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του ΤΕΙ της Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο και την απώλεια της αυτονομίας του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης.

Στις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία τους θα βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας για το θέμα της υποβάθμισης του νοσοκομείου, ενώ στις 2 το μεσημέρι θα μεταβούν στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα των ΤΕΙ, σύμφωνα με το Cretalive.

Η αντιπροσωπεία τους θα απαρτίζεται από τους Μητροπολίτες, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τους βουλευτές του Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη και Κωστή Δερμιτζάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Νίκο Καστρινάκη και τους δημάρχους Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας.

Για αύριο, Τρίτη στις 10 το πρωί προγραμματίζουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Ηρώου στην Κρήτη στο οποίο θα συμμετέχει και η ΕΛΜΕ με τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 ώς τις 13:00 στο δήμο Ιεράπετρας.


Σε ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο ολισθηρός κατήφορος της μνημονιακής κυβέρνησης συμπαρασύρει όλες τις συνταγματικά κατοχυρωμένες κοινωνικές δομές: Παιδεία – Υγεία – Κοινωνικό κράτος. Εμείς μόνο ένα καθήκον έχουμε: Να σταθούμε απέναντι.

»Ειδικότερα με το ψευδεπίγραφο σχέδιο "Αθηνά" εκτός τις καταργήσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και τις αδικαιολόγητες μετακινήσεις λειτουργούντων τμημάτων προωθείται και η μείωση του αριθμού των εισακτέων. Μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι η δυναμική αντίστασή μας.

»Καλούμε όλους τους Λασιθιώτες και ειδικότερα όλους τους φορείς της εκπαίδευσης να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια υποβάθμισης του Νομού. Υπερασπιζόμαστε τις δομές των υπό κατάργηση ΤΕΙ και όλα τα νοσοκομεία του Νομού.

Προκηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 12 Φλεβάρη στις 10:00 π.μ. μέχρι την 13:00 μ.μ. για το Δήμο Ιεράπετρας και συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 10:00 στην Πλατεία Ηρώου».
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ