2013-02-11 17:23:03
Φωτογραφία για Τέσσερις απολύσεις διορισμένων με ΑΣΕΠ στο ΙΚΑ Βόλου
Σε τέσσερις απολύσεις διορισμένων υπαλλήλων με ΑΣΕΠ, στο ΙΚΑ Βόλου, προχώρησε η διοίκηση του Ιδρύματος, που με επιστολή τους ζητούν να δοθεί άμεσα και οριστικά νομοθετική λύση για την αποκατάσταση της εργασιακής τους σχέσης και των εργασιακών κεκτημένων τους.

Την απόλυση των τεσσάρων επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΙΚΑ Βόλου Δημήτρης Κουτσούκος, που εκφράζει τη συμπαράσταση των εργαζομένων στο ΙΚΑ Βόλου και του Νομαρχιακού Τμήματος ης ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τους τέσσερις «πετύχαμε στην προκήρυξη 9κ/2008 του ΑΣΕΠ για την ΑΤΕBank (μιας από τις ελάχιστες προκηρύξεις που δεν μοριοδοτούσε προυπηρεσία δημοσίου) και αναγκαστήκαμε, μετά από μακρόχρονο εμπαιγμό από πλευράς της διοίκησης της τράπεζας, να αποδεχθούμε διορισμό στο ΙΚΑ. Μάλιστα υπογράψαμε και έγγραφα εκχώρησης κάθε δικαιώματος και απαίτησης, προκειμένου να προσληφθούμε. Αφήσαμε τις προηγούμενες εργασίες μας, τις οποίες είναι αδύνατο πλέον να ανακτήσουμε, και σε πολλές περιπτώσεις μετακομίσαμε με τις οικογένειες μας για να αναλάβουμε υπηρεσία στο Ίδρυμα».


Όπως αναφέρουν, στο ΙΚΑ Βόλου, εκπαιδεύτηκαν και ανέλαβαν την επάνδρωση των νευραλγικότερων υπηρεσιών του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας (τμήματα απονομών/πληρωμών συντάξεων, ΚΕΠΑ, τμήματα εσόδων κλπ), ο οποίος ήδη έπασχε βαρέως λόγω υποστελέχωσης, και κατά κοινή ομολογία μέχρι σήμερα τον κρατήσαμε όρθιο, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό για την υπηρεσία και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. «Ταυτόχρονα, η στάση μας οδήγησε και στην άμεση αναγνώριση από τους παλαιότερους συναδέλφους, οι οποίοι μας αγκάλιασαν και μας στήριξαν. Θεωρήσαμε ότι αυτά ήταν και η καλύτερη παρακαταθήκη προκειμένου να διασφαλιστεί ή μελλοντική παραμονή μας στην υπηρεσία και η επιβίωση των οικογενειών μας», τονίζουν.

Όπως επισημαίνουν οι τέσσερις απολυμένοι, δεν μπορούσαν να διανοηθούνε ότι υπάλληλοι διορισμένοι αξιοκρατικά, με περίσσεια προσόντων, που δίνουν πνοή στο ΙΚΑ και που μοχθούν καθημερινά για να διαψεύσουν, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες και έναντι πενιχρής οικονομικής αμοιβής, την κακή εικόνα που έχει εδραιωθεί στην κοινωνία για το δημόσιο, θα ήταν οι πρώτοι που θα αποχωρούσαν βιαίως από αυτό.

Όπως αναφέρουν, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι τυφλή μόνο όταν αυτό μεταφράζεται ως αδυναμία να δει τις τεράστιες κοινωνικές συνέπειες και το άδικο των αποφάσεών της. «Η πραγματικότητα, όμως, μας διέψευσε και σήμερα βρισκόμαστε άνεργοι αφού οι δεσμεύσεις του συνόλου των πολιτικών αρμοδίων ότι θα επιλυθεί οριστικά το ζήτημα που προέκυψε εις βάρος ημών και του κοινωνικού συνόλου, και για το οποίο ήταν αποκλειστικά υπεύθυνοι, μέχρι σήμερα τουλάχιστον αποδεικνύονται κενές», αναφέρουν οι απολυμένοι.

Καταλήγοντας, οι απολυμένοι από το ΙΚΑ επιτυχόντες της προκήρυξης 9κ/2008 του ΑΣΕΠ δηλώνουν ότι απαιτούν να δοθεί ΑΜΕΣΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ νομοθετική λύση για την αποκατάσταση της εργασιακής μας σχέσης και των εργασιακών κεκτημένων μας και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση από τους αρμόδιους, αλλά και από το πολιτικό σύστημα συνολικά για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας».

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ