2013-02-11 17:23:04
Φωτογραφία για Κουνάνε μαντήλι στην Ελλάδα - Ξένες εταιρείες τους ζητούν για τη στελέχωση τους
Η Ελλάδα της κρίσης δεν φαίνεται ικανή να κρατήσει τους εργαζόμενους εντός συνόρων, αφού η μειωμένη προσφορά εργασίας σε συνδυασμό με την αύξηση στα αιτήματα των ξένων εταιρειών για τη στελέχωσή τους με Ελληνες εργαζόμενους κάνει τους νέους κυρίους να φεύγουν για το εξωτερικό.

Οι κλάδοι που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι αυτοί της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, της βιομηχανίας και της υγείας

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Adecco Ελλάδας, την οποία παρουσιάζουν «Τα Νέα» σχεδόν οι μισοί από όσους συμμετείχαν σ' αυτή αναζητούν την τύχη τους σε κάποια ξένη χώρα και οι τρεις στους τέσσερις είναι κάτοχοι κάποιου τίτλου σπουδών με μεγαλύτερη προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα.

Εργασία στο εξωτερικό – κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- αναζητούν πλέον όλο και περισσότεροι Ελληνες, κυρίως μορφωμένοι επαγγελματίες, όχι μόνο νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι ηλικίας. Απογοητευμένοι από την έλλειψη προοπτικής στην εγχώρια αγορά ψάχνουν για μια δουλειά απλώς αξιοπρεπή , ακόμη κι αν δεν είναι συναφής με το επαγγελματικό τους αντικείμενο, και οι περισσότεροι παίρνουν την απόφαση να εργαστούν στο εξωτερικό με μηνιαίο μισθό της τάξης 1.500-2000 ευρώ.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ