2013-02-11 20:10:04
Φωτογραφία για Συνάντηση Στυλιανίδη-Τζιτζικώστα
Τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη δέχθηκε σήμερα, στις 11 το πρωί, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. 

«Υποδέχτηκα σήμερα με μεγάλη χαρά έναν πολύ καλό φίλο, αλλά και έναν από τους πιο ικανούς και αποτελεσματικούς υπουργούς της κυβέρνησης, τον Υπουργό Εσωτερικών. Με τον κ. Στυλιανίδη διατηρώ πολύ στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια που υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση και πολύ συχνά, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, έχουμε επιλύσει και σε θεσμικό επίπεδο σημαντικά ζητήματα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υποδεχόμενος τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε στην «αναβάθμιση και ουσιαστικοποίηση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στον Υπουργό Εσωτερικών το νέο μοντέλο διοίκησης στην ΠΚΜ, αλλά και τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις της τομεακής διοίκησης, με την οποία αναμένεται «ομογενοποίηση στόχων, αλλά και καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς», όπως σημείωσε ο κ
. Τζιτζικώστας. «Ο πρωταρχικός μας στόχος έγκειται στο αναπτυξιακό επίπεδο και αφορά κυρίως στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, στη βελτίωση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, που για την ΠΚΜ ανέρχεται σε ποσοστό 52%, αλλά και στην υλοποίηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, σημαντικών έργων και παρεμβάσεων στους τομείς ευθύνης μας», σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε διεξοδικά στην αναδιαμόρφωση της διοικητικής δομής στην ΠΚΜ με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, αλλά και την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ταχύτητας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, μέσα από την οποία θα επιτευχθεί και εξοικονόμηση πόρων. «Δέχθηκα τη δέσμευση του κ. Στυλιανίδη ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα στηρίξει αυτό το νέο ξεκίνημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, από την πλευρά μου, δεσμεύθηκα ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά και πρώτη μεγαλύτερη γεωγραφικά Περιφέρεια της Ελλάδας θα αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια που γίνεται για έξοδο από την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη θερμή υποδοχή και τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. «Ευχαριστώ το νέο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον καλό φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα για τη σημερινή εθιμοτυπική συνάντηση, η οποία δεν μας απέτρεψε από το να ασχοληθούμε και με την ουσία των θεμάτων. Άκουσα από τον Περιφερειάρχη ενδιαφέρουσες ιδέες για πιλοτικές εφαρμογές, καθώς και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το πώς θα μπορούσαμε θεσμικά να διευκολύνουμε την αποτελεσματικότητα μιας Περιφέρειας σύγχρονου τύπου. Έχει σημασία αυτού του είδους η ανανέωση, η νέα νοοτροπία, η αποτελεσματικότητα, το μετρήσιμο αποτέλεσμα να ξεκινήσει από εδώ, από την Κεντρική Μακεδονία. Η Μακεδονία έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, ώστε να λειτουργήσουν ως παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης. Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι η συστηματική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα αποδώσει σύντομα «πρακτικά μετρήσιμα αποτελέσματα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Το κύριο στοιχείο που προσδιόρισε την πρώτη συνάντησή μου με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είναι η κοινή διαπίστωση ότι τα πράγματα αλλάζουν. Το κράτος, όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα, έχει τελειώσει. Δεν είναι η αστείρευτη πηγή που χρηματοδοτεί τα πάντα, έχει συγκεκριμένες χρηματοδοτικές ικανότητες και, επομένως, θα πρέπει να αποκτήσει ευελιξία. Ταυτόχρονα, όμως, το κράτος οφείλει να παράσχει στην τοπική αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να βρει τρόπους αυτοχρηματοδότησης και να αξιοποιήσει αποδοτικά τις δαπάνες του, μέσα από τον εξορθολογισμό, αλλά και την εξεύρεση νέων πηγών εσόδων», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης. Ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε τη σημασία της καθημερινής συνεργασίας του Υπουργείου με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σ’ αυτή την κατεύθυνση.

«Συμφωνήσαμε να επαναληφθεί η επίσκεψή μου στην ΠΚΜ με πιο επιχειρησιακό χαρακτήρα, ο οποίος θα περιλαμβάνει συναντήσεις με όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης. Με το συντονισμό του Περιφερειάρχη και τη συνδρομή των Αντιπεριφερειαρχών, θα καταρτιστούν συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά προβλήματα λειτουργίας στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα γονίδια της μυωπίας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα γονίδια της μυωπίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ