2013-02-12 10:20:46
Φωτογραφία για Χάσανε το μέτρο και την στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα;
ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ,ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ...- ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑς;- ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ "ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ"; - ΚΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕ ΤΙς "ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ"(ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΕΦΑΛΩΝ)

Με ειδοποιητήρια για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών υπό την απειλή ενεργοποίησης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων πλην πρώτης κατοικίας η οποία «προστατεύεται» έως τις 31-12-2013, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να αναστηλώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Σε σύσκεψη του γενικού γραμματέα Χάρη Θεοχάρη με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, δόθηκαν εντολές για εντατικές «ενοχλήσεις» 2,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη, με τηλέφωνο, email ή ταχυδρομείο προκειμένου να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.

Στην αντίθετη περίπτωση θα επιστρατεύονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που προβλέπονται στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ( κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών βοηθημάτων, καταθέσεων κλπ).


Σύμφωνα μάλιστα με υπηρεσιακούς παράγοντες, στο τραπέζι των προτάσεων έχει πέσει και το σενάριο το όριο μηνιαίου εισοδήματος 1.000 ευρώ κάτω από το οποίο δεν μπορεί να διαταχθεί κατάσχεση, να υποχωρήσει στα 600 ευρώ.

Αυτό το σενάριο διέψευσε το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του: «Σχετικά με δημοσιεύματα περί υποτιθέμενης μείωσης του ορίου κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο από τα 1.000 στα 600 ευρώ, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι δεν αντιμετωπίζεται τέτοιο ενδεχόμενο. Τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν αντικείμενο φαντασίας και μόνο».

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί την άμεση και πλήρη στελέχωση του Δικαστικού Τμήματος των Δ.Ο.Υ.

Πρόκειται για το αρμόδιο τμήμα για την υλοποίηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, το οποίο σήμερα σε αρκετές Δ.Ο.Υ είναι υποστελεχωμένο έως ανύπαρκτο.

Έτσι, ακόμα κι όταν η ΓΓΠΣ έστελνε τους προηγούμενους μήνες ειδοποιητήριο για ληξιπρόθεσμα χρέη και απειλούσε με κατασχέσεις, υπήρχαν περιπτώσεις εφοριών όπου δεν είχαν κανέναν υπάλληλο στο Δικαστικό Τμήμα για να τις «τρέξει». I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ