2013-02-12 11:56:50
Φωτογραφία για ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ
Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για το λάθος του ΔΝΤ με τον πολλαπλασιαστή του ελληνικού προγράμματος και την αδυναμία -όπως καταγγέλλει- αξιοποίησης της ομολογίας του Ταμείου από την κυβέρνηση, κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Στην ερώτησή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην τρικομματική κυβέρνηση αδυναμία και απροθυμία  να αξιοποιήσει τη δημόσια ομολογία στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  περί λάθους στο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, γεγονός που όπως υποστηρίζει, «αποδεικνύει πως σκοπεύει να πορευτεί μέχρι τέλους πιστή στο μνημόνιο και στις ολέθριες συνέπειές του».

Η κυβέρνηση Σαμαρά, ωσεί παρούσα στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αξιοποίησε ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί, υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας και ερωτά τον Πρωθυπουργό:

• Πώς θα εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση τη δημόσια παραδοχή περί «λάθους»;

• Τι ύψους εκτιμά ότι θα είναι τα προαναγγελθέντα στο μνημόνιο  νέα μέτρα, με δεδομένο ότι μόνο για το Γενάρη η υστέρηση εσόδων είναι περίπου 300 εκ ευρώ;

• Πώς θα ενεργήσει ώστε αυτό το «λάθος» που αποτιμάται σε δεκάδες δισ ευρώ να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια και πολιτικές που θα εκτοξεύσουν την ύφεση και τη φτώχεια και τα επόμενα χρόνια; 
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΑΞΙΔΙ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΑΞΙΔΙ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ