2013-02-12 17:40:02
Φωτογραφία για ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ : ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ
Φτιαγμένοι για παιχνίδια τίτλου είναι οι παίκτες του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο "onsports.gr", ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

Αναλυτικά Η νίκη είναι το αποκλειστικό αποτέλεσμα που έχουν στο μυαλό τους στο «τριφύλλι» σε κάθε τελικό, όπως εξήγησε 28άχρονος πλέι μέικερ των "πράσινων". Μίλησε, επίσης, για τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν στο κλειστό του Ελληνικού, αλλά και τον επερχόμενο αγώνα, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά τα όσα είπε Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό: «Ήταν ένας τελικός και όπως έχουμε πει κάθε τελικό προσπαθούμε να τον κερδίζουμε. Φυσικά, θα θέλαμε να είχαμε κερδίσει και στο ΣΕΦ, αλλά το κάναμε στον τελικό. Τώρα, όμως, έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μόνο αυτό σκεφτόμαστε».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και πιο εύκολα. Βέβαια, επειδή πρόκειται για παιχνίδι τίτλου ο Ολυμπιακός κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά εμείς ήμασταν ψύχραιμοι έως το τέλος και πήραμε τη νίκη και το τρόπαιο».


Για το εάν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας αποτέλεσε «απάντηση» στους επικριτές τους: «Η κριτική είναι φυσιολογικό να γίνεται και από τους δημοσιογράφους και από τους φιλάθλους, γιατί παίζουμε μπάσκετ. Δεν γίνεται να μην υπάρχει κριτική, είτε είναι θετική είτε είναι αρνητική. Από κει και πέρα, δεν μπορούμε να πούμε ότι δώσαμε απάντηση. Ήταν απλώς ένας τελικός και μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό πρέπει να μπαίνει για να κερδίζει. Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι ο κ. Δημήτρης και ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος σήκωσαν μαζί το Κύπελλο δείχνει ότι είμαστε ενωμένοι και ότι όλα ξεκινούν από τη διοίκηση. Είναι κάτι πολύ καλό, έτσι γίνεται και το δικό μας έργο ακόμα πιο εύκολο».

Για τα επεισόδια που στιγμάτισαν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Δυστυχώς, τα επεισόδια αμαύρωσαν την εικόνα του τελικού γιατί, αγωνιστικά, έγινε πολύ ωραίο παιχνίδι. Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων δεν ήταν σωστοί και δυστυχώς έχουμε φθάσει να λέμε κάθε πέρυσι και καλύτερα. Η εικόνα του γηπέδου που ήταν άδειο, που κερδίσαμε και πήραμε τον τίτλο και πανηγυρίσαμε χωρίς τους φιλάθλους μας, ήταν πολύ άσχημη. Εύχομαι του χρόνου, όποιος κι αν είναι στον τελικό, να μην υπάρχουν επεισόδια».

Για το εάν θεωρεί πως έπρεπε να παρθούν πιο δραστικά μέτρα ή μετά τους δύο τραυματισμούς παικτών να μην έβγαιναν να παίξουν: «Αυτό θα ήταν το πιο δραστικό μέτρο που θα μπορούσαν να πάρουν οι ομάδες. Να πουν δεν βγαίνουμε, αφήστε τους μέσα να είναι μόνοι τους. Ίσως θα ήταν καλό. Από την άλλη, δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποια λύση. Σίγουρα, πάντως, θα πρέπει να βρεθεί γιατί κινδυνεύουν ζωές».

Για το πού θα ήθελε να αφιερώσει το τρόπαιο: «Σίγουρα, σε όλη την ομάδα και από εκεί και πέρα στην οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και το γιο μου που είναι ό,τι πιο σημαντικό για εμένα».

Για το επόμενο παιχνίδι, με την ΤΣΣΧΑ Μόσχας στη Ρωσία: «Πρόκειται για πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή ομάδα. Πρέπει μετά τους πανηγυρισμούς να ηρεμήσουμε, να δούμε το παιχνίδι και να δουλέψουμε σκληρά, γιατί θα είναι δύσκολα στη Μόσχα. Έχουμε τις πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη, απλώς είναι πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, αυτό που κοιτάμε πάντα δηλαδή».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ