2013-02-13 09:45:00
Φωτογραφία για Προς το παρόν, δεν αλλάζει ο νόμος για τους συνδικαλιστές
Μεγάλο στομάχι αυτός ο λαός...Μετ' επιτάσεως αρνήθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης τις κατηγορίες ότι μέσω της φημολογούμενης αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου επιζητά την κατάργηση των απεργιών.Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Mega  είναι ανυπόστατα αυτά τα πράγματα κι ο ίδιος προσωπικά δεν πιστεύει στην αναστολή του δικαιώματος της απεργίας.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, ο Γ.Βρούτσης είπε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη δική του δήλωση για αλλαγή του πλαισίου, ωστόσο παρατήρησε πως ο εν λόγω νόμος παρουσιάζει σημεία κόπωσης, ειδικά στο κομμάτι του συνδικαλισμού.

«Εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση» είπε ο Γ.Βρούτσης.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το θέμα των επικουρικών συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι θα μπουν πλέον στη λογική της εισφοράς - παροχής και θα εξορθολογιστούν, όπως και τα εφάπαξ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.


Ο Γ.Βρούτσης δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει ποια ταμεία/ κλάδοι θα ενταχθούν στο ενιαίο επικουρικό Ταμείο.

***

Ξεκάθαρη αναφορά σε νέα παρέμβαση στο σύστημα του κατώτερου μισθού από το πρώτο τρίμηνο του 2014, προκειμένου να συμβάλει περαιτέρω στη τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο.

Ειδικότερα, στο σκέλος που αναφέρεται στη μεταρρύθμιση του συστήματος καθορισμού των μισθών το νέο Μνημόνιο αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Από το πρώτο τρίμηνο του 2014 η Κυβέρνηση θα αναθεωρεί το σύστημα του κατώτερου μισθού με σκοπό πιθανές βελτιώσεις πάνω στην απλότητά του και την αποτελεσματικότητα στη προώθηση της απασχόλησης και της μάχης έναντι της ανεργίας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

Μπορεί ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης μιλώντας σήμερα Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega να ανέφερε πως στο διάστημα που είναι εκείνος υπουργός δεν έχει τεθεί ζήτημα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, ωστόσο το κείμενο του νέου Μνημονίου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό.

Την ίδια στιγμή καταδεικνύεται πως ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Μέργος, αν και υπαναχώρησε χθες για το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού -λέγοντας πως εξέφρασε προσωπικές του απόψεις και ότι οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά την δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα- τελικά συμβάδιζε με το πνεύμα του νέου Μνημονίου το οποίο συμφώνησε η Κυβέρνηση με την τρόικα. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ