2013-02-13 09:45:05
Φωτογραφία για Έρευνα: Τα παιδιά που τρώνε κάθε μέρα πρωινό έχουν υψηλότερο IQ!
Το ακούμε χρόνια από τους επιστήμονες οτι το πρωινό είναι το πιο απαραίτητο γεύμα της ημέρας. 

Μια νέα έρευνα όμως έρχεται να δώσει μια ακόμα διάσταση στην μεγάλη σημασία του καθημερινού πρωινού ιδιαίτερα στα παιδιά.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή που πραγματοποίησε το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια σε δείγμα 1269 παιδιών ηλικίας έξι ετών, τα παιδιά που έτρωγαν καθημερινά ένα σωστό πρωινό πέτυχαν υψηλότερα σκορ στα IQ tests! Και μεμονωμένα και συνολικά. Για την ακρίβεια τα παιδιά που δεν έτρωγαν καθημερινά πρωινό σκόραραν κατά 5,58 πόντους λιγότερο από αυτά που τακτικά εως και καθημερινά ξεκίναγαν την ημέρα τους με πρωινό, στα προφορικά τεστ και 2,50 λιγότερο στα πρακτικά τεστ. Στο σύνολο του IQ το σκόρ τους ήταν χαμηλότερο κατά 4,6 μονάδες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στις ηλικίες αυτές που η ανάπτυξη βρίσκεται στο φόρτε της, το σωστό καθημερινό πρωινό λειτουργεί σαν επαναφόρτιση του εγκεφάλου ενώ όταν αυτό γίνεται παρουσία της οικογένειας, όπου συνδυάζεται με συζήτηση και ευχάριστες στιγμές δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να βελτιώσουν θεαματικά το λεξιλόγιο και τον τρόπο έκφρασής τους.

Πηγή: http://www.mothersblog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Gigabyte GV-N650D5-1GI & GV-N650D5-2GI:
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Gigabyte GV-N650D5-1GI & GV-N650D5-2GI:
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ