2013-02-13 15:32:43
Φωτογραφία για Online τα αυτοκίνητα το 2014,
Τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων θα έχουν ενσωματωμένα συστήματα πρόσβασης στο Internet

Θοδωρής Λαΐνας

Θα έχουν όλα σύνδεση με το Internet,

Κολοράντο

H IHS είναι μια αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορίας και τεχνολογίας σε διάφορους βιομηχανικούς τομείς. Οπως αναφέρουν τα στελέχη της, η εταιρεία έχει στη διάθεσή της στοιχεία που δείχνουν ότι μέχρι το 2014 όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων θα ενσωματώνουν ιντερνετικές υπηρεσίες.

Τα αυτοκίνητα θα συνδέονται με το Διαδίκτυο και έτσι οδηγός και επιβάτες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες και εφαρμογές. Η πρόσβαση στο Internet θα γίνεται μέσω ενός συστήματος που θα είναι ενσωματωμένο στο ταμπλό του αυτοκινήτου και, όπως αναφέρουν τα στελέχη της IHS, θα λειτουργεί με φωνητικές εντολές ώστε να μην χρειάζεται ο οδηγός να αφήνει τα χέρια του από το τιμόνι.

Μεγαλύτερη ασφάλεια


«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη ενσωματωμένου συστήματος πρόσβασης στο Διαδίκτυο στα νέα μοντέλα τους. Μέχρι το 2014 ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες θα προσφέρουν στα οχήματά τους κάποιας μορφής πρόσβαση στο Internet. Εκτιμούμε ότι το 50% και πλέον των οδηγών θα νιώσουν έλξη για ένα αυτοκίνητο με ιντερνετικές δυνατότητες» δήλωσε στο BBC ο Τζακ Μπέρκιστ, στέλεχος της IHS.

Εκτός από την IHS και άλλοι ειδικοί της βιομηχανίας των αυτοκινήτων θεωρούν ότι ένα σύστημα πρόσβασης στο Internet με φωνητικές εντολές θα αυξήσει σημαντικά την οδική ασφάλεια. Αυτό γιατί πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν εν κινήσει το τηλέφωνό τους για να βρουν πληροφορίες ή για να δουν και ενημερώσουν τα προφίλ τους στο Facebook και το Twitter με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά ατυχήματα. Αν μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά χωρίς να βγάζουν τα χέρια από το τιμόνι και τα μάτια από το δρόμο τα ατυχήματα θα μειωθούν σημαντικά.

 

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μεσσηνιακά αθλητικά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μεσσηνιακά αθλητικά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ