2013-02-13 16:53:04
Φωτογραφία για Θάφτηκε στην πατρίδα της η γυναίκα πίθηκος
Η "πιο άσχημη γυναίκα στην κόσμο" θάφτηκε στην πατρίδα της, στο βόρειο Μεξικό, την Τρίτη, περισσότερο από 150 χρόνια μετά το θάνατό της και μια τραγική ζωή, την οποία πέρασε εκθέτοντας τον εαυτό της, ως ένα τέρας της φύσης, σε τσίρκο σε όλο τον κόσμο.

Η Julia Pastrana γεννήθηκε στο Μεξικό το 1834, υπέφερε από υπερτρίχωση και υπερπλασία των ούλων, ασθένειες που είχαν παραμορφώσει πλήρως το πρόσωπό της. Γι αυτό άλλωστε η ίδια είχε ονομαστεί "γυναίκα αρκούδα" ή "γυναίκα πίθηκος".

Κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1850 συναντήθηκε με τον Theodore Lent, ο οποίος την πήρε μαζί του στις περιοδείες του, παρουσιάζοντάς την ως φρικιό σε παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, πριν την παντρευτεί. Το 1860 η Pastrana πέθανε στη Μόσχα μετά τη γέννα του γιου της, ο οποίος κληρονόμησε την κατάσταση της μητέρας του. Ο γιος πέθανε λίγες μέρες αργότερα. Ο Lent ξεκίνησε τότε τις περιοδείες με τα ταριχευμένα πτώματα της γυναίκας και του γιου του ώσπου τα δύο σώματα κατέληξαν στο Πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία.

"Φανταστείτε την επιθετικότητα και τη σκληρότητα των ανθρώπων που είχε να αντιμετωπίσει αυτή η γυναίκα και πώς η ίδια το αντιμετώπισε. Είναι μια πολύ αξιοπρεπής ιστορία" δήλωσε ο Mario Lopez, ο κυβερνήτης της Sinaloa, ο οποίος επέμεινε στο δικαίωμα της γυναίκας να ταφεί. Τελικά, η άτυχη γυναίκα επέστρεψε στο Μεξικό και τάφηκε όπως της άξιζε, με μια κανονική καθολική ταφή.

news.pathfinder.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ