2013-02-13 16:55:20
Φωτογραφία για Παρουσιάστηκε από τον Παναθηναϊκό ο Φιγκερόα
Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα θέλει να ανταποδώσει στον Παναθηναϊκό την εμπιστοσύνη που του έδειξε σε μια δύσκολη στιγμή για τον ίδιο όπως υποστήριξε.

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Λουτσιάνο Φιγκερόα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα γραφεία της πράσινης ΠΑΕ στο Μαρούσι.

Το παρών πλην του παίκτη και του γενικού αρχηγού των πράσινων έδωσε και ο πρόεδρος του Τριφυλλιού Γιάννης Αλαφούζος ενώ εκεί ήταν και ο πατέρας του Αργεντινού ο οποίος παρακολούθησε όλη την διαδικασία χαμογελώντας συνέχεια.

Κατά την παρουσίαση του ο Φιγκερόα απέφυγε τα μεγάλα λόγια και ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη που του έδειξε το συγκεκριμένο διάστημα.

Ο Αργεντινός δήλωσε ότι θέλει να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πως θα ήθελε να παραμείνει και τη νέα χρονιά στο Τριφύλλι.

Την εισαγωγή την έκανε ο γενικός αρχηγός Βασίλης Κωνσταντίνου ο οποίος υποστήριξε πως ο Φιγκερόα θα προσφέρει πολλά στην ομάδα και θα την βοηθήσει αρκετά: "Ο Λοιυτσιάνο είναι ενας παίκτης τον οποίο εμείς η διοίκηση του Παναθηναϊκού τον επιλέξαμε γιατί πιστεύουμε πολύ σ’ αυτόν τον ποδοσφαιριστή, έχει δυνατό και πολύ καλό βιογραφικό.


Μπορεί τώρα να μην είναι στα καλύτερα του αλλά πιστεύω σε 3-4 εβδομάδες ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ένα σέντερ φορ με μεγάλες προδιαγραφές και πιστεύω ότι θα βοηθήσει να φτάσει στους στόχους  μας που δεν είναι άλλος από το να παίξουμε στα πλέι οφ και να βγούμε στην Ευρώπη».

Εν συνεχεία έδωσε τον λόγο στους δημοσιογράφους που ξεκίνησαν τις ερωτήσεις στον Λουτσιάνο Φιγκερόα με τον Αργεντινό να απαντάει σε όλες.

-Σε πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος για να σε δούμε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού;«Εάν ρωτάτε την όρεξη που έχω το συντομότερο δυνατόν. Εξαρτάται το πώς θα πάει τις μέρες αυτές η προετοιμασία μου. Αλλά θέλω να σας πω ότι πάνε όλα πάρα πολύ καλά. Έτσι προσδοκώ να παίξω το συντομότερο και να αγωνιστώ με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα…».

-Για ποιο λόγο διάλεξες τον Παναθηναϊκό;

«Πρόκειται για μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία. Και είναι ένας σύλλογος που μου έδειξε όλη του την εμπιστοσύνη σε μία περίοδο που είχα τραυματισμό και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό».

-Ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση στους παίκτες από την Αργεντινή που αγαπήθηκαν από τον κόσμο…  Αποτελεί ένα κίνητρο να μπεις κι εσύ σ’ αυτή τη λίστα;

«Μακάρι. Θα ήθελα πάρα πολύ να το αποδείξω και να αποδώσω κι εγώ ότι περισσότερο μπορώ. Σήμερα είναι μία περίοδος δύσκολη, αλλά εδώ είμαστε όλοι για να βοηθήσουμε και να τα καταφέρουμε».

-Είσαι λίγες μέρες εδώ. Ποια είναι η άποψή σου για τον Παναθηναϊκό τώρα;Τι φταίει που έχει αυτή την πορεία; Πως τον είδες από την κερκίδα;

«Βλέπω την ομάδα να θέλει να κάνει τα πράγματα καλά, να πάει μπροστά αν και είναι δύσκολα. Είδα ότι αυτό το ματς δεν ήταν από τα καλύτερα. Όμως εγώ δεν έχω έρθει για να ρίξω φταίξιμο σε κανέναν. Το βασικό να είμαστε όλοι ενωμένοι και μαζί για να πάει ο Παναθηναϊκός μπροστά…».

-Στόχος σου να μείνεις και του χρόνου εδώ ή και για περισσότερα χρόνια;

«Ναι. Ουσιαστικά το αρχικό μου μέλημα είναι να ανασυντάξω τις δυνάμεις μου και να κάνω το καλύτερο. Και να μην περιορίσω την παρουσία μου για 4-5 μήνες, αλλά εάν έχω τη δυνατότητα να παραμείνω και για μεγαλύτερο διάστημα».

Με το "19" στην πλάτη ο Φιγκερόα

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα θα αγωνίζεται με το νούμερο 19 στην πλάτη στα ματς με τον Παναθηναϊκό ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν αυτός που έδωσε κατά την παρουσίαση τη φανέλα στον Αργεντινό άσο. Μάλιστα ρώτησε τον μεταφραστή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πως λέγεται το συγχαρητήρια στα Ισπανικά θέλοντας να μεταφέρει στη γλώσσα του Αργεντινού επιθετικού τις ευχές του.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ