2013-02-13 17:00:11
Φωτογραφία για Μ. Χρυσοβελώνη: «Οι κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να μείνουν στους Δήμους»
από το Γραφείο Τύπου

Με αφορμή την 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο, και τομεάρχης για θέματα Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

«Η διάλυση των κοινωνικών δομών των Δήμων δεν είναι αναπόφευκτη, όπως προσπαθεί να την παρουσιάσει η Συγκυβέρνηση. Είναι μια συνειδητή πολιτική του Μνημονίου που επιδιώκει τελικά την ιδιωτικοποίηση προγραμμάτων όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» ή τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Για να αποφευχθεί αυτός ο σχεδιασμός της Τρόικα είναι απαραίτητη η άμεση σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και η στελέχωση τους με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος εξαγγέλλει «πολιτικές κοινωνικής ασπίδας» οφείλει αφ’ ενός να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές, και αφ’ ετέρου να προωθήσει την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ