2013-02-13 16:57:03
Φωτογραφία για Κλείνει ο φάκελος της «Helios» στην Κύπρο
Κλείνει οριστικά πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα η υπόθεση της Helios για την Κύπρο. Η Γενική Εισαγγελία θεωρεί ότι μετά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την καταδίκη τριών εκ των κατηγορουμένων, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για την κυπριακή Δικαιοσύνη.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στις 18 Φεβρουαρίου όπου είναι ορισμένη για οδηγίες η υπόθεση στα κυπριακά δικαστήρια, η κατηγορούσα Αρχή θα προχωρήσει με την καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης για όλους τους κατηγορουμένους. Μπορεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να όριζε την επανεκδίκαση της υπόθεσης από άλλο δικαστήριο, ωστόσο η απόφαση του Εφετείου στην Αθήνα να επικυρώσει την καταδίκη για τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους, δημιουργεί πλέον άλλα δεδομένα.

Η Νομική Υπηρεσία αν και δεν κωλύεται νομικά, ωστόσο θα προχωρήσει σε συνεκτίμηση όλων των παραγόντων και το πλέον πιθανό είναι να αποσυρθεί η υπόθεση και ουσιαστικά ο φάκελος να κλείσει οριστικά. Κι αυτό γιατί για όσους εκδόθηκε απόφαση στην Ελλάδα θεωρείται πλέον ότι δεν ενδείκνυται να αρχίσει άλλη διαδικασία στην Κύπρο, ενώ για τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Δράκο, ο οποίος δεν ήταν κατηγορούμενος στην Ελλάδα, κρίνεται ότι δεν θα ήταν συμφέρον να γίνει δίκη για ένα άτομο που σύμφωνα και με τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν είχε σχέση με την επιλογή του πληρώματος της μοιραίας πτήσης.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ