2013-02-13 19:37:24
Φωτογραφία για ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ
Πανελλαδική 24ωρη απεργία προκήρυξαν για την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ «αντιδρώντας στις άδικες απολύσεις των 450 συναδέλφων μας, αξιοκρατικά διορισμένων μέσω ΑΣΕΠ, του διαγωνισμού της 9Κ».

Αντιστεκόμαστε στην διάλυση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στην κατάργηση του θεσμού της αξιοκρατίας, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ΕΤΑΜ) στην ανακοίνωσή της και ζητεί να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

«Δεν καταθέτουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τον αγώνα» τονίζει ακόμη η Ομοσπονδία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας δίνει νέα υπόσχεση για οριστική λύση και μη απόλυση των 450 εργαζομένων, κάτι όμως που πλέον δεν πείθει καθόλου την ΑΔΕΔΥ, η οποία μιλά για επανειλημμένες δεσμεύσεις και υποσχέσεις που δεν έχουν τηρηθεί μέχρι σήμερα.

Για εμπαιγμό των απολυμένων υπαλλήλων του ΙΚΑ, επιτυχόντων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 9Κ/2008, καθώς και των αδιόριστων επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 κατηγορεί την κυβέρνηση και η ΑΔΕΔΥ.


Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, «παρά τις κατ' επανάληψη δεσμεύσεις των συναρμοδίων υπουργών για οριστική λύση και αποκατάσταση των επιτυχόντων των δύο διαγωνισμών, καμία υπόσχεση δεν έχει τηρηθεί έως σήμερα» με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να αντιμετωπίζει «τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας».

Καλεί τέλος τα στελέχη των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων-μελών της, καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την αυριανή (Πέμπτη) απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, στις 12:00 έξω από τη Βουλή.

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ευχέλαιο στον ΠΑΟΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ευχέλαιο στον ΠΑΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ