2013-02-14 10:43:03
Φωτογραφία για Ρουμανία: «Σοβαρή ευρωπαϊκή κρίση» το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου
«Σοβαρή ευρωπαϊκή κρίση» χαρακτήρισε το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου σε προϊόντα με σήμανση βοδινού ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα.

Η Ρουμανία ενεπλάκη στο σκάνδαλο...καθώς γαλλική εταιρεία που προμήθευε διανομείς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέδειξε δύο ρουμανικά σφαγεία ως τόπο προέλευσης του κρέατος.

Όλοι, ωστόσο, οι αρμόδιοι φορείς της Ρουμανίας διαβεβαίωσαν ότι από ελέγχους που έγιναν από τις υπηρεσίες, δεν προέκυψε καμία ένδειξη εμπλοκής των σφαγείων με το σκάνδαλο.

Ο κ. Πόντα υπογράμμισε ότι οι ρουμανικές αρχές δεν βρήκαν καμία παρατυπία στα σφαγεία. Όλη η διαδικασία, όπως είπε, πραγματοποιείται με βάση τα προβλεπόμενα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων.

Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή κρίση που αφορά όλες τις χώρες, διότι επηρεάζει το απόλυτο δικαίωμα του ευρωπαίου καταναλωτή να έχει εμπιστοσύνη στα τρόφιμα που αγοράζει και να γνωρίζει με ακρίβεια το είδος των τροφίμων που βάζει στο τραπέζι του και από που προέρχεται, δήλωσε ο κ. Πόντα στο BBC.

Επανέλαβε ότι δεν υπήρξε απάτη εκ μέρους των ρουμανικών σφαγείων και πρόσθεσε ότι η χώρα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντα ως «ο νούμερο ένα ύποπτος».

Ο ρουμάνος πρωθυπουργός ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι πολίτες της Ρουμανίας ζητούν την επιβολή κυρώσεων στους πραγματικούς ενόχους του διατροφικού σκανδάλου, που έθεσε σε συναγερμό τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ