2013-02-14 14:54:03
Φωτογραφία για Ψάχνουν κυπριακή έδρα ΕΝΙ και Total
Στο σεργιάνι για τον εντοπισμό γραφείων έχουν ριχτεί τόσο η Total όσο και η ENI, οι δύο εταιρείες (κοινοπραξίες) που εξασφάλισαν άδεια για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων σε οικόπεδα της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Όπως και στην περίπτωση της Noble, τα κεντρικά γραφεία των δύο εταιρειών θα βρίσκονται στη Λευκωσία, ενώ μικρή παρουσία ενδέχεται να υπάρξει και στη Λεμεσό από όπου θα φεύγουν τα απαραίτητα για τη διαδικασία της διύλισης.

Στόχος είναι ο άμεσος εντοπισμός και στελέχωση των γραφείων με προσωπικό από το εξωτερικό, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο, ώστε να ξεκινήσουν τις δραστηριότητες τους πριν από το τέλος του χρόνου.

Σε πρώτο στάδιο τα γραφεία θα στελεχωθούν με την τεχνική ομάδα που θα έρθει από το εξωτερικό, καθώς και με την ομάδα οικονομικής διαχείρισης. Στην ουσία δηλαδή πρόκειται για τον υπεύθυνο των εργασιών της διύλισης στην Κύπρο, αλλά και διοικητικές θέσεις για το λογιστήριο, τη διαχείριση, τις αποθήκες και το τμήμα logistics για τα εργαλεία και τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιούνται στην πλατφόρμα.


Οι δύο εταιρείες θα λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησε και η Noble στην περίπτωση του Οικοπέδου 12. Ως εκ τούτου, η Total για τα οικόπεδα 10 και 11 και η ΕNI για τα οικόπεδα 2, 3 και 9 θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αξιολόγησης των κοιτασμάτων τόσο για φυσικό αέριο όσο και για πετρέλαιο. Μια διαδικασία η οποία θα κρατήσει περίπου έναν χρόνο. Αν όντως εντοπιστεί πετρέλαιο τότε σίγουρα θα επιδιώξουν να εξορύξουν πρώτα αυτό. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι γενικότερα η θάλασσα της Κύπρου χαρακτηρίζεται από μεγάλο βάθος σε σύγκριση με άλλες ενώ διαθέτει και αρκετά δύσκολες υποθαλάσσιες συνθήκες.

Όπως εξάλλου δήλωσε και ο Αρνό Μπροϊάκ, Πρόεδρος της Total Μέσης Ανατολής για θέματα εξερεύνησης και παραγωγής η Total σκοπεύει να προχωρήσει σε γεωτρήσεις τόσο για πετρέλαιο όσο και για φυσικό αέριο, αν και είναι πολύ πρόωρο να λεχθεί ποιό από τα δύο θα έχει προτεραιότητα.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ