2013-02-14 14:54:31
Φωτογραφία για Του αγίου Βαλεντίνου από άλλη άποψη! - Τα 10 πιο anti-valentine’s day rock τραγούδια
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έφτασε η μέρα όπου όλοι οι ερωτοχτυπημένοι γιορτάζουν τη μέρα του μεγαλύτερου απατεώνα και φλώρου αγίου που υπήρξε ποτέ, ανεξαρτήτου θρησκευτικών πεποιθήσεων. Η μέρα που ένας χοντρούλης - ξεβράκωτος - ξανθός - έφηβος με τόξο και φτερά κόβει βόλτες στον αέρα και ρίχνει τα βέλη του όπου βρει Η 14η Φεβρουαρίου είναι σχεδόν παγκοσμίως η «επίσημη» ημέρα που όλοι οι...και καλά ερωτευμένοι βγαίνουν για ένα ρομαντικό δείπνο (για τις άλλες χώρες μιλάω περισσότερο, που λεφτά για εστιατόρια πλέον στην Ελλάδα) κάνουν δώρα ο ένας στον άλλο όπως λουλούδια, δαχτυλίδια, αρκουδάκια της αγάπης, μαξιλαράκια σε σχήμα καρδιάς, string με πονηρά μηνύματα και άλλα τέτοια γραφικά. Το σκηνικό πραγματικά τραγικό. Ειδικά όταν βλέπεις τον σαλιάρη φίλο σου (είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος σου πέρασε από το μυαλό) να κάνει λες και δεν έχει δει ποτέ ξανά γκόμενα στα 2 μέτρα. Ακόμα και έτσι να είναι λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε. Στην τελική έχει άλλες 364 μέρες ο χρόνος στις οποίες μπορεί κάλλιστα να εκφράσει τα συναισθήματα του. Το γιατί όμως εκείνη τη μέρα αποφασίζει να γίνει πιο αξιολύπητος από ποτέ είναι ένα θέμα.


Όσο για το «ασθενές φύλλο» η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να το κατηγορήσω. Οι τύπισες που επιλέγουν εκείνη τη μέρα για να γιορτάσουν τον έρωτα τους, είναι η κατηγορία των γυναικών που χορεύοντας στα τσιφτετελο-μπιτάδικα την πέφτουν στον κολλητό του προαναφερθέντα «λεγάμενου» μόλις δει ότι έχει καλύτερο αμάξι. Στο κάτω κάτω κάνει τη δουλειά της. Καλύπτει τις ανασφάλειες, τα κόμπλεξ της και μπορεί πλέον να τη λέει άνετα στον άξεστο - ξύλο απελέκητο - παρτάκια - ροκά, για παράδειγμα, γκόμενο της φίλης της που δεν της πήρε ούτε ένα λουλούδι το μοσχάρι.

Για να μην είμαι άδικος θα πρέπει να πω πως ο έρωτας είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα που όλοι βιώνουμε στη ζωή μας. Όποιος δεν το παραδεχτεί αυτό λέει ψέματα. Τι γίνεται όμως όταν όλα αυτά τελειώνουν; Τι συμβαίνει όταν ο άνθρωπος που κάποτε έβλεπες και «έλιωνες», ο άνθρωπος που αφιέρωνες ή ακόμα έγραφες τραγούδια, ο άνθρωπος που γενικώς έκανες τα πάντα για να είστε μαζί πλέον δεν θέλεις να τον δεις ούτε ζωγραφιστό; Τότε τι συμβαίνει;

Μήπως το αίμα σου ανεβαίνει στο κεφάλι;

Μήπως σου έρχονται στο μυαλό σκέψεις βγαλμένες κατευθείαν από τα άδυτα της κολάσεως;

Λέω μήπως;

Ηρέμησε. Δεν αξίζει και το ξέρεις. Όπως θα φανεί παρακάτω, πολλοί ένιωσαν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Κάποιοι μάλιστα έγιναν γνωστοί από αυτό. Άλλοι έβγαλαν και πολλά λεφτά μάλιστα. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι τραγούδησαν κομμάτια με μήνυμα ακριβώς αντίθετο από αυτό της σημερινής ημέρας.

Με περηφάνια σας παρουσιάζω τα 10 πιο anti-valentine’s day rock και metal κομμάτια που έγιναν γνωστά και τραγουδήθηκαν από όλους μας.

10. The Killers - Mr. Brightside. Το κομμάτι του ψυχωτικού τύπου που φαντάζεται πως η δικιά του «βρίσκεται» με κάποιον άλλο στο κρεβάτι και αρχίζει να τρελένεται.

09. The Offspring - Self Esteem. Η γκόμενα του έχει «πάρει» όλη του την παρέα και αυτός συνεχίζει να τη θέλει. Πραγματικά δεν υπάρχει ούτε ίχνος αυτοεκτίμησης.

08. Pantera - This Love. Απο τα λίγα heavy metal κομμάτια που έχουν τη λέξη “Love” στον τίτλο τους και δεν είναι ποζεράδικα. Η κοπέλα του έχει τάσεις αυτοκτονίας. αυτός την αγαπάει αλλά δεν είναι διατεθειμένος να το ανεχτεί άλλο και έτσι δίνει ένα τέλος.

07. Joy Division - Love Will Tear Us Apart. Ο μοναδικός Ian Curtis τραγουδάει για τον παθολογικό έρωτα δύο ατόμων οι οποίοι αγαπιούνται τόσο πολύ που στο τέλος αυτό τους χωρίζει. Έσκασαν από αγάπη που λέμε.

06. Queensryche - I Don’t Belive In Love. Η αγαπημένη του έφυγε αλλά αυτός σιγά μην κάτσει να σκάσει. Πρέπει να την ξεπεράσει και να συνεχίσει. Στο κάτω κάτω “It's never worth the pain that you feel”.

05. Archive - Fuck You. Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Archive κατάφεραν να συγκεντρώσουν τεράστιες ποσότητες μίσους σε αυτό το κομμάτι. Τόσο μίσος που σπανίζει. Οι στίχοι του ουσιαστικά μπορεί να μιλάνε για οτιδήποτε. Ταιριάζει όμως απόλυτα στη σημερινή ημέρα.

04. Twisted Sister - Love Is For Suckers. Αυτή την κομματάρα τρελαινόμουν να την ακούω κάθε φορά που μου γύριζαν τα μυαλά. Αναμφισβήτητα ένα από τα ιδανικότερα anti-valentine’s day τραγούδια.

03. Ugly Kid Joe - Everything About You. Άλλο ένα κομμάτι που σηκώνει πολλές ερμηνείες. Το μόνο σίγουρο είναι πως το “Everything About You” είναι ένας ύμνος που δίνει στον φτερωτό άγγελο μία κλωτσιά στα μούτρα.

02. Puddle Of Mudd - She Hates Me. Αυτό το τόσο απλοϊκό τραγουδάκι κατάφερε να γίνει ένα από τα αγαπημένα όσων θέλουν να μαζέψουν ότι αρκουδάκι κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά και να το βάλουν φωτιά πάνω από το πτώμα του κ. Βαλεντίνου. Σούπερ αντι-ερωτικό και κλασσικό.

01. Guns N’ Roses - I Used To Love Her. Το top κομμάτι της σημερινής ημέρας. Ότι πιο άρρωστο υπάρχει στο μενού για σήμερα. Η απόλυτη διαστροφή τη στιγμή που το ταίρι σου σου σπάει τόσο πολύ τα νεύρα που θέλεις να σκοτώσεις. Όλη η ουσία βρίσκεται στους στίχους: “I used to love her, but I had to kill her - I knew I miss her, So I had to keep her - She's buried right in my back yard”. Καφρίλα!!!

Στείλτε μας τις δίκες σας προτάσεις παρακάτω για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ημέρα των... «ερωτευμένων»
myrock.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ