2013-02-14 16:27:03
Φωτογραφία για Σεραφείμ: Τα σκάνδαλα οδήγησαν τον Πάπα σε παραίτηση
Επίθεση στον αποχωρούντα Πάπα Βενέδικτο έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ χρησιμοποιώντας τον αιχμηρό λόγο του Ο μητροπολίτης Πειραιώς με μια άκρως επιθετική ανακοίνωση κάνει λόγο για αναγκαστική παραίτηση του Πάπα εξαιτίας των σκανδάλων ξεκινώντας από το χορό αποκαλύψεων για τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα παιδεραστίας του «Ρωμαιοκαθολικού Κλήρου».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει σε ένα άλλο σκάνδαλο που «άγγιξε προσωπικά τον Βενέδικτο 16ο», το λεγόμενο Vatileaks στο οποίο εμπλέκονται είκοσι στελέχη του Βατικανού, ανάμεσά τους και ο προσωπικός «μπάτλερ» του παραιτηθέντα Πάπα και αποκαλύπτει «πάρτι εκατομμυρίων που έχει στήσει το Βατικανό με εργολάβους και φιλικές εταιρείες, με ξέπλυμα μαύρου χρήματος και πολλές παράνομες ενέργειες».

Και καταλήγει ο κ. Σεραφείμ: «Όλα αυτά ήταν δυνατό ποτέ να τα σηκώσουν οι γεροντικοί ώμοι του ογδονταπεντάχρονου ενοίκου του Βατικανού; Αλλά αυτά είναι τα οψώνια της σχάσεως από το σώμα του Χριστού, από το σώμα της Εκκλησίας». Στο τέλος της ανακοίνωσής του ο μητροπολίτης εύχεται ο Θεός να χαρίσει στον Πάπα μετάνοια και ανάνηψη.
epikaira.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ