2013-02-14 21:06:04
Φωτογραφία για Ρεπορτάζ του MEGA καταδικάζει το ΤΕΙ Αιγίου - Δάκτυλος της Πάτρας πίσω από όλα αυτά λέει ο Δήμαρχος Αιγιάλειας
Αδιαπραγμάτευτος για το ΤΕΙ Αιγίου εμφανίστηκε ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο των 8, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η περιοχή μας, μια μόλις εβδομάδα μετά την πρώτη συνάντηση του Υπουργού με φορείς από την Αιγιάλεια όπου φάνηκε να αντιλαμβάνεται τα σοβαρά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία οι σχολές Φυσικοθεραπείας και Οπτικής-Οπτομετρίας πρέπει να μείνουν στο Αίγιο. Δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν φαίνεται να κατάλαβε τι του εξέθεσαν στην εν λόγω σύσκεψη στο γραφείο του αλλά φέρεται να κάνει και απαξιωτικές δηλώσεις για το ΤΕΙ Αιγίου, αποκαλώντας το "απομονωμένο" επειδή οι σπουδαστές Φυσικοθεραπείας πηγαίνουν στο Νοσοκομείο του Ρίου για πρακτική! Η ανησυχία είναι έκδηλη μετά από αυτό το ρεπορτάζ, όπου μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη αναφορά στο Αίγιο
. Και βεβαίως, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο το ότι εδώ υπάρχει ένας μεγάλος "πόλεμος" μέχρι τελικής πτώσης Όπως τονίζει το σχετικό ρεπορτάζ, που παρουσιάζει φερόμενες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, οι τυχόν αλλαγές που μπορεί να γίνουν στο σχέδιο "Αθηνά" για τις συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν πρόκειται να έχουν τοπικιστικά κριτήρια, την ώρα που "παραμένει αδιαπραγμάτευτος όμως για ΤΕΙ απομονωμένα όπως το ΤΕΙ Αιγίου, όπου οι φοιτητές πήγαιναν για πρακτική σε Πάτρα και Ρίο". Και συνεχίζει ο Υπουργός: "Οι αλλαγές δεν προέκυψαν λόγω της κρίσης. Το μοντέλο που εφαρμόζαμε τόσα χρόνια μάς οδήγησε στην κρίση".

ΣΤΑΘΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Σκόπιμη η στοχοποίηση του Αιγίου, δάκτυλος της Πάτρας πίσω από όλα αυτά"

Για νομοσχέδιο που έγινε στο πόδι με καθαρά πολιτικά και οικονομικά κριτήρια και για σκόπιμη στοχοποίηση του Αιγίου, μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, διαμηνύοντας πάντως πως ο αγώνας συνεχίζεται με την ελπίδα της δικαίωσης "αφού στο κάτω-κάτω έχουμε δίκιο" όπως τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος θεώρησε αστείες τις δηλώσεις πως τα κριτήρια των συγχωνεύσεων των σχολών είναι φοιτητικά-σπουδαστικά. "Να μη γελιόμαστε, τα κριτήρια είναι καθαρά οικονομικά και πολιτικά, αφού όταν κάνεις συγχώνευση πας να κάνεις εξοικονόμηση πόρων. Δεν μπορείς όμως να εγκαταλείψεις μια περιοχή που δομήθηκε στη λειτουργία αυτών των δύο σχολών και εν αναμονή και άλλων, όπως προβλεπόταν" τόνισε ο δήμαρχος συμπληρώνοντας "Θεωρώ σκόπιμη τη στοχοποίηση σε αυτό το ρεπορτάζ, καθώς φαίνεται πως ο κ. Υπουργός δεν διάβασε το υπόμνημά μας, όπου του τονίζουμε πως το Αίγιο διαθέτει Νοσοκομείο για την πρακτική των φοιτητών και η απόσταση Αιγίου-Νοσοκομείου Ρίου είναι μόλις 3,5 χλμ. μεγαλύτερη από την απόσταση ΤΕΙ Πάτρας-Νοσοκομείου Αιγίου. Οπότε μην κοροϊδευόμαστε, εδώ υπάρχει ξεκάθαρος δάκτυλος της Πάτρας σε όλα αυτά".

Συνεχίζοντας, ο κ. Θεοδωρακόπουλος δήλωσε: "Έχουμε τα καλύτερα ΤΕΙ της Ελλάδας, με τις πιο σύγχρονες υποδομές και η Πάτρα κοιτάει να μας τα κλείσει και όπως μαθαίνουμε, να κρατήσει και τις δικές της σχολές να μην πάνε στο Μεσολόγγι, όπως προβλεπόταν αρχικά. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο επιπόλαια φτιαγμένο είναι το σχέδιο "Αθηνά", που σε 141 σελίδες υπάρχει μόνο μισή ασαφής σελίδα περί αιτιολογίας και πουθενά τα πραγματικά κριτήρια αξιολόγησης, να λένε ξεκάθαρα πως όποιος τα έχει μένει, όποιος δεν τα έχει φεύγει. Αυτό δεν είναι διαβούλευση, αυτό το γράψε-σβήσε είναι καραγκιοζιλίκι. Εξυπνάδες, εξυπνάδες, εξυπνάδες. Όλοι αυτοί οι ...σοφοί μάς έκαψαν τόσα χρόνια!"

Θ.ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ: "Δεν κρύβω την ανυσυχία μου, πρέπει να συνταχθούμε όλοι χωρίς να σκεφτόμαστε το πολιτικό όφελος"

Ανήσυχος για τις φερόμενες δηλώσεις του Υπουργού για το ΤΕΙ Αιγίου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του και ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Θανάσης Νταβλούρος, κάτι που αποδεικνύει πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. "Φοβάμαι πως αυτές οι δηλώσεις όντως έγιναν, δεδομένου πως χτες σε πολλοστή επαφή μου με τον Υπουργό, κάτι ανάλογο προσπάθησε να μου πει. Αν ειπώθηκαν όντως αυτά που αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ δια στόματος Υπουργού, τότε οι δηλώσεις μπορούν λίαν επιεικώς να χαρακτηριστούν ατυχείς, καθώς τέτοια επιχειρήματα εγώ τα θεωρώ προφάσεις εν αμαρτίαις" τόνισε ο κ. Νταβλούρος, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα επαφές του με τον Υπουργό αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας.

Συνεχίζοντας, ο αχαιός βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε: "Για τη ΔΟΥ Αιγίου και την παραμονή της, είχα πει εβδομάδες πριν πως το θέμα έχει τελειώσει υπέρ της Αιγιάλειας και βγήκα αληθινός. Σήμερα λοιπόν, για το θέμα του ΤΕΙ λέω πως υπάρχει εξαιρετικός λόγος να ανησυχούμε και θέλω πολύ να διαψευστώ. Υπάρχει μείζων λόγος για σύνταξη των δυνάμεών μας και έκφραση της διεκδικητικότητάς μας στο έπακρον. Παράλληλα, ας πάψουν κάποιοι να νομίζουν πως το θέμα αυτό μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο είτε για προσπορισμό πολιτικών οφελών είτε για κέρδος εντυπώσεων. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι να παλέψουμε μαζί για το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Και κλείνοντας, ο κ. Νταβλούρος δήλωσε με νόημα: "Δεν δέχομαι να εντάσσομαι μεταξύ όσων αποτελούν δάκτυλο των Πατρινών σε βάρος του Αιγίου. Όταν οι Αιγιώτες μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν, τους είπα την άλλη κιόλας μέρα πως έδρα μου είναι το Αίγιο και αυτό το εννοώ. Όποιος έχει κάτι να μου καταμαρτυρήσει, ας το κάνει δημόσια".

Πηγή: filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ