2013-02-14 23:34:02
Φωτογραφία για «Τη γλύτωσε φτηνά» με μόλις 3-0
ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ (ΚΑΙ ΤΟ EUROPA LEAQUE)

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε... σκούρα στη Βαλένθια, όπου στα πρώτα 10 λεπτά έχανε 1-0, ακολούθησαν δύο πέναλτι με το δεύτερο να είναι «αυστηρό» και η αποβολή του Αμπντούν, με τη Λεβάντε να αστοχεί στο πρώτο, αλλά στο δεύτερο να γράφει το 2-0.

Στο 56' οι Ισπανοί έκαναν το 3-0, ενώ ο Ολυμπιακός που είχε πολύ κακή απόδοση ατύχησε στο 59' όταν ο Μανωλάς με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, αλλά και στο 87', όταν ο Τζιμπούρ με σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Νάβας!

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Ολυμπιακός έδειξε... ερωτοχτυπημένος και πλέον τα πράγματα έγιναν δύσκολα εν όψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη για τους «32» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε ανέτοιμος και αδιάβαστος για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και έπαιξε σαν να μην πήγε... ποτέ στη Βαλένθια, αφού ακόμα και όταν κατάφερε να απειλήσει σε 2-3 φάσεις αυτές δεν προήλθαν από κάποιο δικό του σχέδιο, ενώ ποτέ δεν υπήρξε συγκέντρωση στην άμυνα
. Από την άλλη, η Λεβάντε, έκανε ένα κλασικό ισπανικό παιχνίδι με τρέξιμο για 90 λεπτά και πίεση από το κέντρο και χτύπησε κυρίως στις κόντρα αντεπιθέσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δίκιο να φωνάζουν κυρίως για το δεύτερο πέναλτι που έγινε... εκατοστά έξω από τη γραμμή της περιοχής, όπως και να τα βάζει με την τύχη του για τα δύο δοκάρια. Όμως, δεν δικαιούται να νιώθει αδικημένος έπειτα από τέτοια αποκαρδιωτική εμφάνιση.

Οι «ερυθρόλευκοι» που εμφανίστηκαν με τα λευκά ήταν τραγικοί στο Α' 45λεπτο και το γεγονός ότι έπεσαν θύμα του λάθους του Γερμανού διαιτητή, Γκράφε, στο δεύτερο πέναλτι, δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του.

Η ομάδα μπήκε νωχελικά στο παιχνίδι και το πλήρωσε μόλις στο 10' όταν ο Μπαρκέρο έπιασε στον ύπνο τον Χολέβα και έδωσε τη δυνατότητα στον Ρίος να ανοίξει το σκορ, εκθέτοντας τον αριστερό μπακ, αλλά και τον Κοντρέρας. Η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη για τους Πειραιώτες, που παρουσιάστηκαν παντελώς απροετοίμαστοι για το ματς.

Στο 29' ο Γκράφε απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Αμπντούν για πέναλτι – ανατροπή πάνω στον Λόπεθ. Ο Μάρτινς πέταξε την ευκαιρία στα σκουπίδια, αλλά ο Ολυμπιακός έτσι όπως έπαιζε ήταν θέμα χρόνου να δεχτεί και άλλο τέρμα. Στο 40' ο ρέφερι έδειξε πέναλτι σε... φάουλ που έγινε λίγα εκατοστά εκτός περιοχής, όμως, σε μία τόσο οριακή φάση, δεν μπορείς να του καταλογίσει δόλο. Ο Μπαρκέρο ευστόχησε και οι Ισπανοί έκαναν το 2-0, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, οι Ισπανοί εκμεταλλευόμενοι ένα ακόμα λάθος των Πειραιωτών στο κέντρο, σημείωσαν και τρίτο τέρμα με τον Μπαρκέρο να βγάζει την κάθετη και τον Μάρτινς να τελειώνει ιδανικά στο τετ α τετ με τον Μέγιερι για το 3-0 στο 57'.

Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά (από στημένη φάση) στο 59' με τον Φέισα, ενώ στο 60' στάθηκε άτυχος όταν ο Μανωλάς με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Νάβας, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των «ερυθρολεύκων».

Στο 87’, οι φιλοξενούμενοι σημάδεψαν εκ νέου το δοκάρι, αυτή τη φορά σουτ του Τζιμπούρ μέσα από την περιοχή, και ο Μανιάτης είχε μία ακόμα καλή στιγμή στις καθυστερήσεις! Στο τέλος, ο Μέγερις έσωσε με διπλή επέμβαση τον Ολυμπιακό από τέταρτο γκολ.

ΣΚΟΡΕΡ: 10' Ρίος, 40' πεν. Μπαρκέρο, 57' Μάρτινς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκρέφε (Γερμανία)

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: Μάρτινς 30'

ΔΟΚΑΡΙA: 59' Μανωλάς, 87' Τζιμπούρ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Ρίος, 45' Ντιόπ, 58' Ρούμπεν – 17' Αμπντούν, 28' Μοντέστο, 39' Χολέμπας, 43' Μανωλάς, 64' Τζιμπούρ

ΚΟΚΚΙΝΗ: 29' Αμπντούν (2η κίτρινη)

ΛΕΒΑΝΤΕ (Μαρτίνεθ): Νάβας, Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπεζ, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (67' Βάλντο), Ντιόπ (61' Μίτσελ), Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς (83' Ακουαφρέσκα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγερι, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (75' Φετφατζίδης), Μοντέστο (46' Γκρέκο), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (60' Μήτρογλου), Τζιμπούρ. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Όλα μας πήγαν στραβά!»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Όλα μας πήγαν στραβά!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ