2013-02-15 03:57:03
Φωτογραφία για PwC: «Το κράτος να βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα» λένε οι μάνατζερ
Την αισιοδοξία τους υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις διατύπωσαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι στην Ελλάδα στο πλαίσιο της 16ης Παγκόσμιας Ετήσιας Έρευνας για τους διευθύνοντες συμβούλους που πραγματοποίησε η PwC κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012, με τη συμμετοχή 45 ανώτατων στελεχών από τους μεγαλύτερους και αντιπροσωπευτικότερους οργανισμούς της ελληνικής αγοράς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια ένας σημαντικός αριθμός διευθυνόντων συμβούλων στην Ελλάδα αρχίζει να βλέπει το άμεσο μέλλον θετικά. Το 62% των συμμετεχόντων στην έρευνα για την Ελλάδα δήλωσαν σίγουροι/σχετικά σίγουροι για τις προοπτικές αύξησης της επιχείρησής τους κατά τους επόμενους 12 μήνες, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά το 2011 ήταν 46% και το 2010 μόλις 27%. Όμως η αισιοδοξία που εξέφρασαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι παραμένει σε ρεαλιστικά πλαίσια καθώς εμφανίζονται ιδιαίτερα σκεπτικοί ως προς τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις αλλά και την ευμετάβλητη οικονομική κατασταση της χώρας καθώς και τη διαχείριση του δημόσιου ελλείμματος και χρέους.


Η έρευνα δείχνει ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και για να εμπεδωθεί η αισιοδοξία είναι απαραίτητο να συνεργαστούν ο ιδιωτικός τομέας με το κράτος. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι στην Ελλάδα είναι η ανεπαρκής χρηματοδότηση (89%), το ασταθές φορολογικό περιβάλλον, το υψηλό ενεργειακό κόστος. Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα (98%) θέτουν ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης τη διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα, τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων, την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη βελτίωση των υποδομών της χώρας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ