2013-02-15 08:35:25
Φωτογραφία για ''ΟΧΙ'' ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Αμφισβητεί τη συνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητας που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή για εργαζομένους στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με απόφασή του (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων), το Μονομελές Πρωτοδικείο.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί την πρώτη ετυμηγορία δικαστηρίου της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε υπάλληλος του δήμου Αιγάλεω, μητέρα δύο παιδιών με σύζυγο άνεργο. Η γυναίκα που δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο κατέθεσε αίτηση κατά της απόφασης με την οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Στην απόφασή του ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Δημ. Βλάχος, θεωρεί το μέτρο μη συνταγματικό, ενώ αμφισβητεί και τα κριτήρια του νόμου με τα οποία εφαρμόζεται. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης: «Κάθε εχέφρων εργοδότης θα επέλεγε πρώτα να περικόψει τις θέσεις εργασίας που δεν είναι αναγκαίες για την επιχείρηση, καθώς και να απολύσει τους λιγότερο αποτελεσματικούς και συνεπείς στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ώστε να μεγιστοποιήσει το όφελός του από την παρεχόμενη εργασία για την όποια καταβάλλει τον μισθό. Το κριτήριο όμως που επελέγη από το νόμο 4093/2012 δεν είναι κατάλληλο για την επίτευξη του σκοπού αυτού».

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από Μάρτη… χειμώνα για το MEGA!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από Μάρτη… χειμώνα για το MEGA!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ