2013-02-15 13:01:05
Φωτογραφία για 48ου Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού: Ακολούθησαν τα «χνάρια του Μαρκόνι»
Άρωμα Κρυμμένου Θησαυρού με τις ορδές των πληρωμάτων να κατακλύζουν το Καρναβαλικό Γραφείο το βράδυ της Τετάρτης φέρνοντας τα όσα τους ζητήθηκαν στις 6μμ από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ Πάτρας κατά την εκφώνηση των θεμάτων από την οργανωτική επιτροπή του 48ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού-πλήρωμα 159.

«Στα χνάρια του Μαρκόνι» βρέθηκαν τα 67 πληρώματα που συμμετείχαν και έπρεπε να παραδώσουν, σύμφωνα με την οδηγία, τις απαντήσεις-αποτελέσματα της αναζήτησής τους από τις 7.30μμ έως τις 8μμ στο Καρναβαλικό Γραφείο.

Τα θέματα όπως μεταδόθηκαν ραδιοφωνικά ήταν:

1. Φέρτε μας ένα απόκομμα σημερινού εισιτηρίου, του υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Αχαϊας, από δρομολόγιο Αθήνα-Πάτρα. Βαθμοί 10

2. Στο χάρτινο σακουλάκι που σας δόθηκε μέσα στη σακούλα σας, φέρτε μας κέρματα του ευρώ, από όλες τις χώρες που κυκλοφορούν. Θα βαθμολογείται ένα νόμισμα από κάθε χώρα. Για τα νομίσματα 1,2 και 5 λεπτών, βαθμοί 3. Για τα νομίσματα 10, 20 και 50 λεπτών, βαθμοί 2. Για τα νομίσματα 1 και 2 ευρώ, βαθμός 1.


Στο σακουλάκι να αναγράψετε ευκρινώς το νούμερο του πληρώματος. Η καταμέτρηση θα ξεκινήσει στις 19.30 και τα σακουλάκια θα επιστραφούν όχι νωρίτερα από τις 20.00.

3. Φέρτε μας ένα εκλογικό βιβλιάριο που να μην έχει ψηφίσει ποτέ. Προσοχή να υπάρχουν όλες οι σελίδες.

Εάν το φέρετε από τις 19.30-20.00, βαθμοί 20.

Εάν το βάλετε στη σακούλα σας, βαθμοί 10.

Το βιβλιάριο θα το πάρετε πίσω, στο τέλος του παιχνιδιού, μαζί με τη σακούλα σας.

4. Με αφετηρία τον Κρόνο, κάθε 86.400…αλλάζει.

Ερμής, Ήλιος, Αφροδίτη, Δίας, Σελήνη, Άρης και Κρόνος. Πού αναφερόμαστε και ποια η σειρά τους; Βαθμοί 10.

Σημείωση: Το εισιτήριο του ΚΤΕΛ, το βιβλιάριο καθώς και η απάντηση του γρίφου θα πρέπει να είναι μέσα σε φάκελο στον οποίο να αναγράφεται ο αριθμός του πληρώματός σας.

Θέμα Σακούλας: Φέρτε μας ένα εισιτήριο με ημερομηνία έως τις 31.12.2012 από θεατρική παράσταση, συναυλία ή αθλητικό γεγονός, του οποίου ο αριθμός να τελειώνει σε 48. Βαθμοί 20.

Η απάντηση στο γρίφο του θέματος 4 ήταν:

Αναφερόμαστε στις ημέρες τις εβδομάδας. Κάθε 86.400... δευτερόλεπτα αλλάζει η ημέρα. Σύμφωνα με το Πλανητικό-Αστρολογικό ημερολόγιο, τα ονόματα των ημερών ξεκινούν με αφετηρία την ημέρα που αντιστοιχεί στο "Σάββατο", dies Saturni «ημέρα του Κρόνου». Επομένως η σωστή σειρά είναι : Κρόνος, Ήλιος, Σελήνη, Άρης, Ερμής, Δίας, Αφροδίτη, που αντιστοιχούν στις ημέρες Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή.

Δυο από τα θέματα που μεταδόθηκαν από την ΕΡΑ Πάτρας, βρίσκονται σε εξέλιξη:

Συγκεκριμένα το εκλογικό βιβλιάριο που δεν ψήφισε μπορούν τα πληρώματα να το βάλουν στη σακούλα τους, ωστόσο θα πάρουν τους μισούς βαθμούς από ό,τι αν το έδιναν την Τετάρτη 12-2 μέχρι τις 8μμ.

Επίσης το τελευταίο θέμα που είναι θέμα σακούλας και βαθμολογείται με 20 βαθμούς.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ