2013-02-15 14:00:08
Φωτογραφία για Ορόσημο για την Volkswagen στον μηχανοκίνητο αθλητισμό η νίκλη του Ogier στη Σουηδία
Ορόσημο για την Volkswagen στον μηχανοκίνητο αθλητισμό: Οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia (F / F) κέρδισαν το Ράλλυ Σουηδίας στο τιμόνι του Polo R WRC. Οι προσδοκίες της Volkswagen πήραν σάρκα και οστά στον δεύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες παγετού, χιονιού και κρύου το πλήρωμα του Polo R WRC κέρδισε τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sébastien Loeb (Citroen) που τερμάτισε δεύτερος με διαφορά 41.8 δευτερόλεπτα ενώ το δεύτερο Polo R WRC με τους Jari-Matti Latvala & Miikka Anttila (FIN / FIN) τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Η νίκη του Sébastien Ogier και της Volkswagen στο Ράλλυ Σουηδίας έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της FIA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) καθώς είναι ο δεύτερος οδηγός μη σκανδιναβός που κερδίζει στη Σουηδία μετά τον Sébastien Loeb που κέρδισε τον αντίστοιχο αγώνα το 2004.

“Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα! Ουρλιάζαμε από χαρά μέσα στο αυτοκίνητο
. Είναι απλά απίστευτο να κερδίζουμε κιόλας στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Το Polo R WRC ήταν τέλειο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα παιδιά έκαναν φανταστική δουλειά για την προετοιμασία του αυτοκινήτου. Οι συνθήκες σε αυτόν τον αγώνα είναι πολύ δύσκολες και όλα είναι πιθανά να συμβούν. Το να κερδίσω με τέτοιες συνθήκες τον καλύτερο οδηγό αγώνων με κάνει να νοιώθω υπερήφανος. Έπρεπε να δώσουμε το 100% μέχρι το τέλος γιατί ο Sébastien Loeb πίεζε μέχρι τον τερματισμό. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος”, δήλωσε ο Sébastien Ogier μετά το τέλος του αγώνα.

"Είναι μια μεγάλη μέρα για την Volkswagen στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η νίκη στο δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι πραγματικά ορόσημο. Το Ράλλυ Σουηδίας είναι μοναδικό. Το Polo R WRC λειτούργησε τέλεια σε αυτές τις συνθήκες και ο Sebastien Ogier το εκμεταλλεύτηκε πλήρως. Ο Jari-Matti Latvala επίσης έκανε καλές επιδόσεις. Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά", δήλωσε ο Jost Capito, διευθυντής της Volkswagen Motorsport.

Ο επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα πραγματοποιηθεί 7 – 10 Μαρτίου στο Μεξικό.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ