2013-02-15 20:18:04
Φωτογραφία για Σκληρή κόντρα Τσίπρα - Στουρνάρα στη Βουλή για το «λάθος» του ΔΝΤ
Τη διαμαρτυρία του για την απουσία του πρωθυπουργού από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατά την «ώρα του πρωθυπουργού», διατύπωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.

Διαμαρτυρία που εξέφρασε λίγο πριν ξεκινήσει η επί της ουσίας συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του με θέμα τη δημόσια ομολογία στελεχών του ΔΝΤ περί «λάθους» στον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, στην οποία απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η σημερινή είναι η όγδοη επίκαιρη ερώτηση, που απευθύνει ο ίδιος στον πρωθυπουργό, ενώ συνολικά ο κ. Σαμαράς δεν έχει απαντήσει σε 30 ερωτήσεις αρχηγών κομμάτων, που κατατέθηκαν σε επτά μήνες.

«Κατανοώ τις δυσκολίες του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αυτό όμως συνιστά απόδειξη ήττας» είπε. «Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά αφορά και τους υπουργούς». Ανέφερε ότι από 950 επίκαιρες ερωτήσεις που κατατέθηκαν σε επτά μήνες, έχουν απαντηθεί 459, κάτι που «συνιστά είναι αρνητικό ρεκόρ», και πάντως -επισήμανε- το αν θα απαντούν, είναι θέμα δημοκρατικής λειτουργίας. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως αυτό μπορεί να μην αφορά τον κ. Στουρνάρα, όμως ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι εκλεγμένος, παρά διορισμένος από τον πρωθυπουργό.


Κάλεσε δε το προεδρείο υπό τον Γιάννη Τραγάκη να του απαντήσει αν κρίνει πως «το να λιποτακτεί ο πρωθυπουργός από την κοινοβουλευτική μάχη τιμά την κοινοβουλευτική διαδικασία» και ζήτησε «να καταργηθεί η ώρα του πρωθυπουργού» εφόσον ο κ. Σαμαράς δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει.

Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα από τον Κανονισμό της Βουλής να ορίζει τους υπουργούς, που θα απαντούν στις ερωτήσεις, ενώ για το θέμα της απουσίας ορισμένων υπουργών ανέφερε ότι και το προεδρείο έχει απευθυνθεί σχετικά.

Εξήγησε, ωστόσο, πως σε μια επτακομματική Βουλή οι ερωτήσεις είναι πάρα πολλές και σε πρόταση, που έγινε, να υπάρχει μία συνεδρίαση την εβδομάδα για να απαντώνται οι ερωτήσεις ενός υπουργείου, δηλώνουν κόλλημα οι ίδιοι οι βουλευτές.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ