2013-02-15 21:57:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Φοιτητές καταγγέλλουν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου
Τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας καταγγέλλουν οι φοιτητές, καθώς όπως αναφέρουν έχει καλέσει να του καταγγέλλουν «παραβατικές συμπεριφορές». Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωση του αναφέρει για το θέμα τα εξής:

Την Πέμπτη 14/2 το ΜΑΣ οργάνωσε κινητοποίηση στον πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με τα e- mail εδώ και μια εβδομάδα οι πρυτανικές αρχές στους προέδρους των τμημάτων, ζητώντας τους να τους κοινοποιήσουν, τις «παραβατικές συμπεριφορές» όπως της χαρακτηρίζουν, που συμβαίνουν εντός πανεπιστημίου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκλεγμένοι απο τα διοικητικά συμβούλια των σχολών του πανεπιστημίου όπου κατέθεσαν το ψήφισμα στον πρύτανη και δήλωσαν ότι με αυτό το τρόπο οι πρυτανικές αρχές :

Υλοποιούν επί της ουσίας την πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ- κυβέρνησης: «νόμος και τάξη», που εκφράζεται με την εντεινόμενη καταστολή απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, για να επιβάλουν το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων, «χωρίς να κουνηθεί φύλλο».


Στρώνουν το έδαφος για το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΕ, που θα έχει περάσει πλέον πλήρως στα χέρια των μεγάλων επιχειρήσεων και δεν θα χωράει καμία ριζοσπαστική φωνή.

Ο οργανωμένος αγώνας για τα δικαιώματα των φοιτητών και των οικογενειών τους θα θεωρείται παραβατική συμπεριφορά. Θέλουν φοιτητές και καθηγητές δασκαλεμένους στη λογική «ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου» και όχι στην οργάνωση και τον αγώνα για καλύτερη ζώη.

Τέλος δήλωσαν ότι θα καλέσουν και τους καθηγητές να μην δεχθούν να αναφέρουν παραβατικές συμπεριφορές.

Το σχετικό ψήφισμα είναι απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των Φ.Σ : Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Φυσικού, Μαθηματικού, Χημικού, Γεωλογικού, Φιλολογία, Φιλοσοφία, Ιατρικής.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Πριν από λίγες ημέρες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας έστειλε σχετική ανακοίνωση με την οποία καλεί προέδρους τμημάτων και καθηγητές να τοιχοκολλούν στις σχολές στοιχεία παραβατικότητας που αντιλαμβάνονται. Η ενέργεια του πρύτανη είναι ενταγμένη στο να φιμωθεί το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, στο να θεωρείται «παράβαση» η κατάληψη, η κινητοποίηση, η οργανωμένη διεκδίκηση.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά παραβίασης του ασύλου και εισβολής των δυνάμεων καταστολής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ χαρακτηριστικά:

30/11/2012: Μετά από κάλεσμα των πρυτανικών αρχών δυνάμεις των ΜΑΤ εισβάλουν στον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ και συλλαμβάνουν εργολαβικούς εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και για την καταβολή των δεδουλευμένων τους

4/12/2012: Ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί τον εισαγγελέα να επέμβει για να καταστείλει την κινητοποίηση των εργαζομένων του ιδρύματος που πραγματοποιούν κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης ενάντια στις απολύσεις και το σχέδιο «Αθηνά».

19/12/2012: Μετά από έγγραφη ενημέρωση του πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δίνει εντολή στην Αστυνομία να επέμβει στη Φοιτητική Εστία του ΠΑΜΑΚ που τελεί υπό κατάληψη από τους φοιτητές οι οποίοι διεκδικούν δωρεάν στέγαση.

28/12/2012: Με πρόσχημα την πάταξη του παρεμπορίου, αστυνομικές δυνάμεις με τη συνοδεία εισαγγελέα εισβάλλουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

17/1/2013 Φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου επιχείρησαν να συναντήσουν την Πρυτανική Αρχή ύστερα από απόφαση του συλλόγου τους, καλώντας την να πάρει θέση σχετικά με την τροποποίηση (ουσιαστικά κατάργηση) του εξαμήνου εξωτερικού, ο πρύτανης όχι μόνο αρνείται, αλλά καλεί την αστυνομία και κάνει 27 συλλήψεις.

Να τι πραγματικά εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλά για «νόμο και τάξη»: ακόμα πιο άγρια καταστολή και τρομοκρατία σε όσους αγωνίζονται, για να περνάει σαν οδοστρωτήρας η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική. Τη στιγμή που κυβέρνηση – πλουτοκρατία - ΕΕ τσακίζουν το δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μας στέλνουν στις ουρές της ανεργίας και της υπερεκμετάλλευσης για ένα «χαρτζιλίκι», εντείνουν την καταστολή και την τρομοκρατία για να μην σηκώνει κανένας κεφάλι.

Αποκαλύπτεται περίτρανα γιατί θέλουν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Για να χτυπήσουν όσους αγωνίζονται, εργαζόμενους και φοιτητές. Για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία» της επιχείρησης «Πανεπιστήμιο», στο πλαίσιο της οποίας καταργείται η φοιτητική μέριμνα, τα πτυχία γίνονται κουρελόχαρτα για την ανεργία, οι εργαζόμενοι απολύονται. Σε αυτό το πανεπιστήμιο, άσυλο έχουν μόνο οι εργολάβοι, οι εταιρίες και τα στελέχη τους. Όσοι κινητοποιούνται φιμώνονται, συλλαμβάνονται, σέρνονται στα δικαστήρια.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να μην σκύψουν το κεφάλι. Να δυναμώσουν τους αγώνες τους και να τους περιφρουρήσουν από την κρατική καταστολή.

Αυτός ο αγώνας μπορεί να βάλει στην άκρη τους όποιους σχεδιασμούς στρέφονται ενάντια στο κίνημα και να αντισταθεί στην ένταση της κρατικής καταστολής. Το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα να δώσει την πρώτη απάντηση μαζικά μαχητικά στην πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη!»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ