2013-02-16 03:21:03
Φωτογραφία για Αναδιοργάνωση των δήμων με άμισθους συμβούλους ανακοίνωσε η Μαδρίτη
Μέτρα για τη μεταρρύθμιση της λειτουργίας των δήμων της Ισπανίας, ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων... προβλέπονται η κατάργηση των μισθών του «82% των δημοτικών συμβούλων» και των δημάρχων των μικρών πόλεων. Η κυβέρνηση στοχεύει να εξοικονομήσει 7 δισ. ευρώ έως το 2015.

Η μεταρρύθμιση θα επιτρέψει μία «εξαιρετικά σημαντική εξοικονόμηση» πόρων, που υπολογίζονται στα «7, 129 δισ. ευρώ μέσω μείωσης δαπανών και οικονομιών στο διάστημα μεταξύ 2013 και 2015», ανακοίνωσε ο υπουργός Προϋπολογισμού, Κριστόβαλ Μοντόρο, έπειτα από το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο.

Στο μέλλον, το «82% των δημοτικών συμβούλων θα εξασκούν τα καθήκοντά τους αμισθί», όπως επίσης χωρίς αμοιβές θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κι οι δήμαρχοι πόλεων με πληθυσμό μικρότερο των 1.000 ατόμων, πρόσθεσε ο Μοντόρο.

«Οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων θα αμείβονται στην καλλίτερη των περιπτώσεων με μισθό ισοδύναμο αυτού του γγ υπουργείου», προσδιόρισε ο ίδιος.


Με τη μεταρρύθμιση τούτη, που θα πρέπει να εξετασθεί εκ των προτέρων από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι σκοπεύει κατά κύριο λόγο «να σαφηνίσει τις ευθύνες των δήμων προκειμένου να αποφευχθούν οι επικαλύψεις»με τις αυτόνομες τοπικές κυβερνήσεις και τις επαρχίες, ισχυρίσθηκε ο υπουργός.

Η μεταρρύθμιση τούτη συνίσταται στην αναδιανομή στις τοπικές κυβερνήσεις ορισμένων ευθυνών σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες, ή τη στέγαση.

Σύμφωνα με τους στόχους που παρουσίασε ο Μοντόρο, η αναδιανομή τούτη θα επιτρέψει στις τοπικές αρχές να εξοικονομήσουν 2,232 δισ. ευρώ, ενώ η «κατάργηση των επικαλύψεων» θα αποφέρει οικονομίες άλλων 3,282 δισ. ευρώ. «Δεν πρόκειται για κατάργηση των προνομίων των δημαρχιών, απλώς για την αναδιοργάνωσή τους», υποστήριξε ο ίδιος.

Γονατισμένη από την υψηλότατη ανεργία (26,02%) έχει δεσμευθεί να μειώσει, μέσω ενός άνευ προηγουμένου προγράμματος λιτότητας, το ύψος του δημοσίου ελλείμματός της, που το 2011 έφθασε το 9,3% του ΑΕΠ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Downsizing στους… V8 της Mercedes
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Downsizing στους… V8 της Mercedes
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ