2013-02-16 12:05:04
Φωτογραφία για Πάγωμα δόσεων και πληρωμή μόνο τόκων για 2 χρόνια
Ρύθμιση που προβλέπει το πάγωμα των δόσεων των στεγαστικών δανείων για δυο χρόνια, στη διάρκεια των οποίων θα καταβάλλονται μόνο τόκοι, με χαμηλό επιτόκιο 1,5%, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ρύθμιση θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, αφού αξιολογηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία θα πρέπει να υπολογίσει τις ακριβείς επιπτώσεις που θα έχει για τις τράπεζες στα κεφάλαιά τους.

Δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση θα έχουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και αμειβόμενοι με δελτίο παροχής από έναν εργοδότη και αφού πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

-έχουν ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ

-το εισόδημά τους έχει υποστεί μείωση τουλάχιστον 35% τη διετία 2010 – 2012

-έχουν δάνειο για αγορά πρώτης κατοικίας

-η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ

-το δάνειο θα πρέπει να εξυπηρετείται κανονικά έως της υπαγωγή στη ρύθμιση διευκόλυνσης.


Αν κάποιος συγκεντρώνει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση που του επιτρέπει να μην καταβάλλει για δύο χρόνια τοκοχρεολυτική δόση, δόση για το κεφάλαιο και τον τόκο.

Στην περίοδο αυτή θα πληρώνει μόνο δόση ίση με τον τόκο που αναλογεί στο δάνειό του, η οποία θα υπολογίζεται με ευνοϊκό επιτόκιο 1,5%. Το δάνειο θα επιμηκύνεται για δύο χρόνια, όσο και η τοκοπληρωμή.

Το όφελος που προκύπτει για τον οφειλέτη είναι σημαντικό, καθώς μπορεί να μειώσει τη δόση του δανείου του ακόμη και πάνω από 700 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το ύψος του δανείου και τη διάρκεια αποπληρωμής.

Για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες, το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί βελτιώσεις στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ