2013-02-16 15:15:05
Φωτογραφία για Ζωοκλοπές: Τοπικό σπορ στα χωριά του Ξηρομέρου
Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε με προβληματισμό δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν στα χωριά μας, τα οποία μαρτυρούν την έκπτωση ηθικών αξιών και την κατρακύλα που έχει πάρει η τοπική μας κοινωνία.

Τα έκνομα κρούσματα -κυρίως οι ζωοκλοπές- είναι απανωτά και κατάντησαν μάστιγα μεγάλων διαστάσεων.

Συμπατριώτες μας, άνθρωποι του μόχθου που συντηρούν τα ζωντανά τους με κόπο και θυσίες για να αυξήσουν το οικογενειακό τους εισόδημα, λεηλατούνται στην κυριολεξία από ζωοκλέφτες - ανθρώπους που δείχνουν να έχουν το χάσει την αίσθηση του μέτρου, ζουν στο λήθαργο της παρανόησης, έχοντας άγνοια κινδύνου, κάνοντας τις ζωοκλοπές τοπικό σπορ με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πρόσφατα στο χωριό μας, την Κωνωπίνα, άγνωστοι δράστες έκλεψαν οκτώ (10) αρνιά και δύο (2) κατσίκια του χωριανού μας Χαράλαμπου Καραμπούλη που κατ’ επανάληψη έχει πέσει θύμα των ζωοκλεφτών........ Παράλληλα έχουν διαφανεί πρακτικές πρωτόγνωρες σε κακόβουλες πράξεις ιδιαιτέρως επικίνδυνες, που λαμβάνουν χώρα σε βάρος συμπατριωτών μας σε μια εποχή που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από τη γενικότερη οικονομική κρίση και είναι στα όριά της.


Δυστυχώς δεν είναι ότι καλύτερο για τη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ, να καταπιάνεται με θέματα, που αποτελούν όνειδος για τα Χωριά μας και έχουν θέση μόνο σε Αστυνομικό Δελτίο Συμβάντων.

Θα επιθυμούσαμε όλες οι ειδήσεις μας να είναι ευχάριστες απαλλαγμένες από γεγονότα που υποδηλώνουν οπισθοδρόμηση και παρακμή και σίγουρα δεν διεκδικούν δάφνες πολιτισμού και προόδου.

Επισείουν όμως την σταθερή και ολοένα αυξανόμενη κατρακύλα των αξιών που διέρχεται ο τόπος μας.

Πηγή: Εφημερίδα «Τα Νέα της Κωνωπίνας»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ