2013-02-16 21:23:02
Φωτογραφία για Συνέλαβαν το νούμερο 1 διαρρήκτη μετά από καταδίωξη στη Λεμεσό
Στα χέρια του ΤΑΕ Λευκωσίας βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο νούμερο ένα καταζητούμενος διαρρήκτης...«Παναούη», ηλικίας 32 χρόνων.

Το κουβάρι του εντοπισμού του υπόπτου και της επιστήθιας Ρουμάνας φίλης του οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό τρέλαναν στη κυριολεξία τις αρχές, με τις απανωτές διαρρήξεις ενώ ήταν καταζητούμενοι για δεκάδες άλλες άρχισε να ξετυλίγεται λίγο πριν τις έντεκα χθες το μεσημέρι σε κατοικία στη Οδό Φιλοπάππου στη Λεμεσό.

Ο ύποπτος έχοντας ως οδηγό και συνεργάτη του, την Ρουμάνα φίλη του ξανακτύπησε σε κατοικία στη Λεμεσό αλλά έγινε αντιληπτός από κάτοικο της περιοχής ο οποίος ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.

'Επι τόπου έσπευσαν περιπολικά και εντόπισαν τον ύποπτο να εισέρχεται στη θέση του συνοδηγού του αυτοκίνητου που τον περίμενε η νεαρή Ρουμάνα οδηγός.

Η αλλοδαπή δεν δίστασε και συγκρούστηκε με το περιπολικό και ακολούθως με σταθμευμένο αυτοκίνητο πολίτη και διέφυγε.


Η άγρια καταδίωξη είχε ήδη αρχίσει στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού στο ύψος του κυκλικού κόμβου της Γερμασόγειας.

Σε κάποια στιγμή η Ρουμάνα οδηγός έχασε τον έλεγχό του οχήματος που οδηγούσε και καρφώθηκε στο προστατευτικό στο κιγκλίδωμα και ακινητοποιήθηκε.

Μόλις έφθασαν στη σκηνή τα περιπολικά η Ρουμάνα οδηγός έβαλε μπρός το αυτοκίνητο και ξανασυγκρούστηκε με περιπολικό.

Αστυνομικός κατάφερε να την συλλάβει με περιπετειώδη τρόπο, αλλά το "Παναούη" κατάφερε, μπήκε στη θέση του οδηγού και διέφυγε με το αυτοκίνητο αφού πρώτα οδήγησε το αυτοκίνητο εναντίον αστυνομικού τραυματίζοντας τον στο χέρι.

Ο αστυνομικός μάλιστα για να γλυτώσει πήδηξε την υστάτη στο καπό του περιπολικού. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του καταδιωκόμενου και στραπατσαρισμένου αυτοκινήτου που οδηγούσε το "Παναούη" σημαδεύοντας τα ελαστικά του οχήματος αλλά ο ύποπτος με σκασμένα ελαστικά κατάφερε και διέφυγε μέχρι την περιοχή του Αγίου Αθανασίου όπου εγκατέλειψε το αυτοκίνητο.

Στην συνέχεια τηλεφώνησε σε φίλο του ο οποίος ήρθε από τη Λευκωσία και τον μετέφερε πίσω στην πρωτεύουσα.

Το "Παναούη" μετέβη τότε σε άλλο σπίτι φίλου του στα Λατσιά όπου ταμπουρώθηκε για αρκετή ώρα.

Αξιολογώντας πληροφορίες ο προϊστάμενος του ΤΑΕ Λευκωσίας Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου μαζί με άνδρες της υπηρεσίας έστησαν ενέδρα έξω από το συγκεκριμένο σπίτι και του πέρασαν χειροπέδες όταν ο ύποπτος εξήλθε από αυτό.

Στην κατάθεση του ο ύποπτος παραδέχθηκε τουλάχιστον εννέα διαρρήξεις και δεκάδες άλλες χωρίς να τις συγκεκριμενοποιήσει διότι ήταν υπό την επήρρεια ναρκωτικών.

Το μεσημέρι οδηγήθηκε στο δικαστήριο Λευκωσίας το οποίο διέταξε την κράτηση του για οκτώ μέρες.

Στο μεταξύ διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε και το δικαστήριο Λεμεσού εναντίον της Ρουμάνας συνεργού του υπόπτου.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ